Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 19:25

Δικηγόροι της Καλαμάτας διαδήλωσαν στην Αθήνα (βίντεο)

«Η δικηγορία δεν είναι επαιτεία» φώναξαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας οι οποίοι έδωσαν ξανά δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κλάδου τους στην Αθήνα, κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης με δηλώσεις του τόνισε πως «πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι το προσχέδιο Κατρούγκαλου οδηγεί σε εξόντωση το δικηγορικό κλάδο· είναι ένα προσχέδιο το οποίο έχει συνταχθεί χωρίς προηγούμενο κοινωνικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς». Και εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα οδηγήσει σε εξόντωση όλους τους δικηγόρους ανεξαρτήτως εισοδήματος, και πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί μια αναλογιστική μελέτη - να το δούμε, να το συζητήσουμε σοβαρά και μετά να θέσουμε τις απόψεις μας». Ωστόσο, «δυστυχώς η κυβέρνηση δεν ακούει και μέχρι σήμερα τηρεί μια σκληρή γραμμή». Ο Περικλής Ξηρογιάννης, αντιπρόεδρος του ΔΣΚ, σημείωσε ότι ο σύλλογος «δίνει δυναμικά το "παρών" στη διαμαρτυρία αυτή για να προστατέψει το δικαίωμα των μελών του στην επιβίωση». Πρόσθεσε δε ότι «παλεύουμε ένα παράλογο νομοσχέδιο το οποίο δεν συμβαδίζει με τους κανόνες της Δημοκρατίας και της ελεύθερης αγοράς, από την ώρα που δημεύει το 70 με 80% του εισοδήματος».

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Καούνης τόνισε ότι ο σύλλογος φάνηκε και χθες «συνεπής στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις· για δεύτερη φορά σε αυτή την περίοδο της απεργιακής κινητοποίησης ανεβήκαμε στην Αθήνα για να συμμετέχουμε στον αποκλεισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων». 

 

Ν.Κ.