Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 11:44

Επιτυχημένη ημερίδα «Βήματα για τη ζωή» στην 120 ΠΕΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών της 27ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Σάββατο 5 Μαρτίου, στο κινηματοθέατρο “Ικαρος” της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στη Διασπορά Καλαμάτας με θέμα: Πρόγραμμα Ατομικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων «Βήματα για τη ζωή».

Τα «Βήματα για τη ζωή» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής -συναισθηματικής μάθησης (προαγωγής ψυχικής υγείας) για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου που στοχεύει στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως είναι: η συγκέντρωση προσοχής, η συνεργασία, η αυτοεκτίμηση, η διαχείριση συναισθημάτων, η αποφυγή θυματοποίησης, η αποφυγή λεκτικής και σωματικής επιθετικότητας, η ενσυναίσθηση καθώς και δεξιότητες φιλίας/κοινωνικής επάρκειας και επίλυσης προβλημάτων.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία της κοινωνικής - συναισθηματικής μάθησης και υπεύθυνη του είναι η Νάντια Κουρμούση PhD, MSc,υπ. Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αν. Αττικής. 

Ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος, παραχώρησε ευγενικά τον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του κινηματοθεάτρου "Ικαρος", για την πραγματοποίηση της επιμορφωτικής ημερίδας, εξασφαλίζοντας και όλες τις ευνοϊκές συνθήκες υλοποίησης της, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά, μια νέα εποχή συνεργασίας των υπουργείων Αμυνας και Παιδείας σε τοπικό επίπεδο. 

Οι σχολικοί σύμβουλοι Στυλιανή Σαραντοπούλου και Αδαμαντία Αγγελοπούλου και η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη ευχαρίστησαν θερμά το διοικητή Θεόδωρο Λάγιο και τον υποδιοικητή Αλέξανδρο Κεφαλά της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας, για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή τους στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδας, τους εισηγητές για τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις τους, όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για την ενεργητική τους παρουσία, το Νηπιαγωγείο Διασποράς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβασή της.