Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 22:01

Από την ενιαία αρχή πληρωμών οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών τους ενός τετραμήνου -του περυσινού Δεκεμβρίου και των φετινών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου- εξέδωσε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
«Ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία το σωματείο τονίζει επιπλέον:
«Στη σημερινή εποχή, όπου οι μισθοί έχουν εξαθλιωθεί και έπεται περαιτέρω μείωση με το ενιαίο μισθολόγιο, η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί μια ακόμα μαχαιριά στον οικονομικό προϋπολογισμό των νοικοκυριών των εργαζομένων».
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος -σε επικοινωνία του με την «Ε» χθες το πρωί, με αφορμή το χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ- δήλωσε ότι η όποια καθυστέρηση δεν έχει να κάνει με τους ελέγχους των παραστατικών, οι οποίοι, όπως είπε, διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Οπως εξήγησε ο Γ. Μπέζος, στο εξής οι αμοιβές καταβάλλονται από την ενιαία αρχή πληρωμών και η πίστωση των λογαριασμών έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνεται στις 20 κάθε μήνα.
Ωστόσο, ειδικά τον τρέχοντα Ιούλιο, οι λογαριασμοί θα πιστωθούν την Παρασκευή 22 του μήνα, κατέληξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.