Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 22:02

“Χειραγωγημένα” τα στοιχεία για Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, σύμφωνα με τον Π. Κατσίβελα

Ως «χειραγωγημένα» χαρακτηρίζει ο συντονιστής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Παναγιώτης Κατσίβελας τα στοιχεία λειτουργίας του Κέντρου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας στην πρότασή του για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.
Στη σχετική επισήμανση, η οποία προέρχεται από την παρέμβασή του στη δημόσια διαβούλευση επί της επίμαχης πρότασης, ο Π. Κατσίβελας σημειώνει ειδικότερα, ως προς το θέμα των στοιχείων λειτουργίας του Κ.Υ. Γαργαλιάνων:
«Με έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση, είδαμε στην ανάρτηση του υπουργείου της πρότασης για την αναδιάρθρωση των μονάδων υγείας του ΕΣΥ, ότι τα στοιχεία που αφορούσαν την λειτουργία του Κ.Υ. ήταν χειραγωγημένα. Ετσι φαίνεται ότι οι επισκέψεις των ασθενών στο Κ.Υ ανέρχονται σε 471,5 ασθενείς το μήνα.
Δύο σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μας ή ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι ανίκανες να παρουσιάσουν και απλά στατιστικά δεδομένα ή έχουν προαποφασίσει τα προκρούστεια  θύματα των επιλογών τους.
Ομως με την εργασία μας μπορεί να παίζουν, όμως με τον λαό και την κοινωνία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν, ο λαός θα υπάρξει σκληρός  και άτεγκτος τιμωρός. Το Κ.Υ Γαργαλιάνων έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και δίνει ζωντανή την παρουσία του κράτους και της πρόνοιας σε μια περιοχή κατά τεκμήριο εγκαταλειμμένη».
Παραθέτοντας δε ο Π. Κατσίβελας στοιχεία για τη λειτουργία του Κέντρου -που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2004- τονίζει:
«Στα επτά χρόνια λειτουργίας του, έχομε εξυπηρετήσει πάνω από 475.000 ασθενείς, ήτοι πάνω από 67.000 το χρόνο κατά μέσον όρο και μάλιστα το 2010 ξεπέρασε τους 74.000 ασθενείς. Για τους κρίσιμους μήνες από Ιανουάριο έως Απρίλιο του 2011, οι ασθενείς του Κ.Υ. Γαργαλιάνων ανήλθαν στους 24.143  ήτοι κατά μέσο όρο 6.036 ασθενείς το μήνα».