Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 18:35

Εισαγγελική έρευνα για τη λυματολάσπη στη Μεσσηνία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων από βιοτεχνίες του νομού.

Την έρευνα, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια Καλαμάτας, παρήγγειλε ο κ. Σταύρου βάσει του χθεσινού πρώτου θέματος της "Ε" με τίτλο «Αποκάλυψη Νίκα σε σύσκεψη με δημάρχους. Αδειάζουν τα λύματα όπου λάχει». Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από τον καταγγέλλοντα δήμαρχο Παν. Νίκα και άλλους, ενώ ο εισαγγελέας συμπεριλαμβάνει σχετική παραγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος. 

Βάσει της εισαγγελικής παραγγελίας, η Ασφάλεια θα διερευνήσει τυχόν παραβάσεις του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος από επιχειρήσεις (άρθρο 28 παρ. 2 και 3  του ν. 1650/86, ως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 7 του ν. 4042/12). Επίσης θα ελέγξει αν αποκομίζουν χρήματα, ως παράνομο περιουσιακό όφελος από τη ρίψη των λυμάτων ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον. 

Ν.Κ.