Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 21:45

3 Μεσσήνιες σε συνέδριο για το Γεώργιο Δροσίνη 

Τρεις εκπαιδευτικοί θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία στο Πανελλήνιο Επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων και ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς και την Κυριακή 10 Απριλίου στο Μουσείο Δροσίνη (βίλα «Αμαρυλλίς») στην Κηφισιά.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Γεώργιος Δροσίνης: από τη λογοτεχνία στην εκπαιδευτική και μουσειοπαιδαγωγική πράξη».

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου η φιλόλογος – συγγραφέας και γενική γραμματέας της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου – Χριστακοπούλου θα παρουσιάσει τον συλλογικό τόμο με 16 άρθρα επιστημόνων που υποστηρίζουν και συμπληρώνουν τις εισηγήσεις του Συνεδρίου. Ο τίτλος του παρουσιαζόμενου τόμου είναι «Προσεγγίσεις στον Γεώργιο Δροσίνη: από τη μουσειοπαιδαγωγική θεωρία στη διδακτική πράξη». Το παραπάνω βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ηδυέπεια» είναι μια έκδοση του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» και αποτελεί, εκτός από συμπληρωματικό υλικό του συνεδρίου, κυρίως πολύτιμο εργαλείο για τη διδακτική πράξη στην πρωτοβάθμια και δευτεριβάθμια εκπαίδευση.

Στο συνέδριο μετέχει η φιλόλογος – συγγραφέας και ειδική γραμματέας της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Μαρία Παρ. Σταθέα με ανακοίνωσή της που έχει θέμα «Το έργο του Γ.Δροσίνη αφορμή για πολιτιστικό / περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο γυμνάσιο». Από την Καλαμάτα συμμετέχει ακόμη η φιλόλογος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Παρασκευή Ακριτίδου με «Τα θαλασσινά τραγούδια» του Γ. Δροσίνη: μια διακειμενική – διαθεματική διδακτική προσέγγιση για τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ γυμνασίου με τη χρήση των νέων τεχνολογιών».