Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 07:54

Κινητοποιήσεις κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι του Κουταλά και της ευρύτερης περιοχής κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, στο ύψωμα πάνω από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας με την εντυπωσιακή θέα προς την Καλαμάτα και το Μεσσηνιακό Κόλπο.

Εξακολουθούν να έχουν αποκλεισμένο το δρόμο που οδηγεί στο ύψωμα και δεν επιτρέπουν σε μηχάνημα να περάσει, για να κάνει εργασίες.

Σημειώνουν ότι η κεραία θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους και θα καταστρέψει το περιβάλλον, το μπαλκόνι της Καλαμάτας.

Κατά της εγκατάστασης της κεραίας υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις - ψηφίσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, το Μάιο του 2009. Μάλιστα, τα δύο Συμβούλια έχουν ζητήσει την εγκατάσταση της κεραίας στο ύψωμα, βορειοανατολικά του Κουταλά και σε απόσταση ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων.

Για το θέμα είναι ενημερωμένοι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς η κεραία προβλέπεται να εγκατασταθεί λίγα μέτρα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η διεύθυνση του Οίκου Φιλοξενίας "Παπαδοπούλειον", που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ύψωμα της Αγίας Τριάδας.