Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 20:40

Διαμαρτυρία εκπαιδευτών για τα διπλώματα οδήγησης και την αποχή από τις εξετάσεις

Συμβολικό αποκλεισμό - διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εκπαιδευτές οδηγών του νομού, γιατί εδώ και πάνω από 1 μήνα δεν γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπαμικρουλέας εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία και τη συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτών στους υπαλλήλους εξεταστές, που απέχουν από τα καθήκοντά τους (των εξετάσεων), γιατί δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες εκτός ωραρίου, το απόγευμα. Παρατήρησε ότι από τις 7 Μαρτίου έχουν σταματήσει οι εξετάσεις κι επεσήμανε: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, σε δεινή οικονομική κατάσταση. Πέντε χιλιάδες άτομα περιμένουν να δώσουν εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλημα και στους υποψήφιους οδηγούς και στους επαγγελματίες. Οι ιθύνοντες πρέπει να δουν το πρόβλημα και να κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί. Δεν νοείται οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται για τις εργασίες που προσφέρουν».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Φαββατάς ανέφερε ότι «πρέπει να αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Είμαστε απλήρωτοι για τις εξετάσεις 2 μήνες». Ενημέρωσε πως «δεν μπορεί να γίνονται πρωί οι εξετάσεις, γιατί οι υπηρεσίες δεν έχουν προσωπικό για να κάνουν και την καθημερινή δουλειά». Ζήτησε από την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία για να πληρώνονται (170 ευρώ το μήνα) κι έκανε λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά του υπουργείου.

Γ.Σ.