Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 17:35

Επιτυχημένη ημερίδα για τη διαχείριση απορριμμάτων από το ΚΠΕ Καλαμάτας

Με επιτυχία έγινε η ημερίδα με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων - από την ενημέρωση στη δράση» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας,  για εκπαιδευτικούς.     

Η ημερίδα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου 5 - 9 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δράσεων του τοπικού δικτύου «Ρήματα και απορρίμματα: μειώνω - επαναχρησιμοποιώ - ανακυκλώνω», που έχουν ιδρύσει το ΚΠΕ Καλαμάτας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με άλλους δήμους της Μεσσηνίας. Εγινε επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» που έγινε πανελλαδικά την εβδομάδα 11 - 17 Απρίλη. 

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι: Αθανάσιος Βασιλόπουλος αντιδήμαρχος, Γεώργιος Σταματόπουλος διευθυντής Δευτεροβάθμιας. Επίσης χαιρετισμό απέστειλαν οι: Παναγιώτης Πετρόπουλος περιφερειακός διευθυντής, Δημήτριος Οικονομόπουλος διευθυντής Πρωτοβάθμιας. Κατά τη διάρκειά της, έγιναν εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια που συντόνισαν οι Δημήτρης Σαρρής και Ιωάννης Σόλαρης υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιος και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας αντίστοιχα, καθώς και οι Γεώργιος Παναγόπουλος, Αναστάσιος Ζόμπολας, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Δήμητρα Μιχαλακοπούλου και Ιωάννα Ραβάνη μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καλαμάτας. 

Στο χώρο του ΚΠΕ λειτούργησε και έκθεση κατασκευών με ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιημένα υλικά.