Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 18:56

Χωρίς καθαριστές οι αστυνομικές υπηρεσίες 

Χωρίς καθαριστές έχουν μείνει και πάλι οι αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς οι συμβάσεις έληξαν στα μέσα του μήνα. Το μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας Δημήτρης-Παναγιώτης Θλιμμένος με επιστολή του ζητά από τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση και να δώσουν λύση. Γιατί, όπως αναφέρει, η καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες εκτός από τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, αφορά και τους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά σε αυτές για δικές τους υποθέσεις.  

Η επιστολή του κ. Θλιμμένου αναλυτικά έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια του από 26/01/2016 άρθρου το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία», γίνεται γνωστό ότι την 31/12/2015 έληξαν οι συμβάσεις οι οποίες ανέθεταν σε ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού την καθαριότητα των κτηρίων και χώρων της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από ενάμιση μήνα, και αφού είχε δημιουργηθεί εντονότατο πρόβλημα με μεταδόσεις ασθενειών, και ειδικότερα την 15/02/2016 υπεγράφησαν νέες συμβάσεις οι οποίες θα ανανεώνονταν μήνα με μήνα. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι την 15/04/2016 διακόπηκαν εκ νέου οι συμβάσεις. Οπως είναι απλά κατανοητό, κάποιοι κοροϊδεύουν και παίζουν με την υγεία όλων μας. Το ρητό αναφέρει ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως κάποιοι αφήνουν την υγεία-υγιεινή στην τύχη της. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2016 σε Υπηρεσίες της Αστυνομίας που υπάρχουν κρατητήρια, να επικρατεί χάος και η μετάδοση ασθενειών και διαφόρων μικροβίων να θεωρείται δεδομένη. Δεν είναι δυνατόν οι τουαλέτες που υπάρχουν στα κτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας να έχουν μετατραπεί σε εστίες μικροβίων. Οπως καταλαβαίνουμε όλοι, οι Αστυνομικοί εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και υπό το φόβο μετάδοσης ασθενειών και μικροβίων. Διερωτόμαστε αν πρέπει πρώτα κάποιος να νοσήσει σοβαρά για να υπάρξει κινητοποίηση των αρμοδίων ώστε να πραγματοποιείται συνεχώς και αδιάκοπα η καθαριότητα δημοσίου χώρου, όπως αυτά είναι τα κτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ως Αστυνομικοί του Νομού Μεσσηνίας ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας την άμεση και δημόσια τοποθέτησή τους για την επίλυση του ανωτέρω σοβαρότατου προβλήματος που ταλανίζει την καθημερινότητα τη δική μας και των οικογενειών μας. Επίσης, ζητούμε από το δημοσιογραφικό κλάδο την ανάδειξη του ανωτέρω θέματος, καθώς η καθαριότητα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν αφορά μόνο τους Αστυνομικούς και τις οικογένειες αυτών, αλλά αφορά και τους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά σε αυτές για δικές τους υποθέσεις».