Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 14:44

Συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου 

Συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται και νέα συγκέντρωση -αυτή είχε προγραμματιστεί νωρίτερα, πριν από τις χθεσινές εξελίξεις για το ασφαλιστικό- στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και με αίτημα να αποσυρθεί το ασφαλιστικό. 

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, πριν από τις εξελίξεις, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους να μετάσχουν στη 48ωρη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί με την εισαγωγή για ψήφιση στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης παρατήρησε ότι «τα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα». Διευκρίνισε πως «αν δεν υπάρχει η επιδιωκόμενη ανάπτυξη, αυτομάτως θα μειώνονται οι συντάξεις». Ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και διάλογο που να έχει χρόνο κι επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν πια μετά από 6 χρόνια μνημονίων».

Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα επεσήμανε ότι «όλα αυτά που κατακτήθηκαν με αγώνες, δεν είναι παροχές, αλλά δικαιώματα και πρέπει να διατηρηθούν». Εκανε λόγο για κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος με το νέο μνημόνιο και ανέφερε πως κατακρημνίζεται η πολιτική λειτουργία της χώρας. Παρατήρησε, επίσης, πως είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων στην 48ωρη απεργία.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεοδώρου σημείωσε ότι «τυχόν ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων και άμεσων φόρων, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα σε νέους και παλιούς εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης είπε ότι ο δρόμος των εργαζόμενων είναι χωρίς μνημόνια και ανεργία και προέτρεψε «να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, να διαφυλάξουμε την Κυριακή αργία». Επεσήμανε «ούτε 52, ούτε 8 Κυριακές το χρόνο, κανένα μαγαζί ανοιχτό τις Κυριακές» και ζήτησε 8ωρη σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, με παιδεία - υγεία - κοινωνική πρόνοια, χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση.

Γ.Σ.