Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 07:50

Εγκαινιάστηκε η δανειστική βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά

Την δική του στέγη απέκτησε ο Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού στα Φιλιατρά  εγκαινιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τη δανειστική του βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί στο χώρο ενός περιπτέρου στην πλατεία της πόλης.

Τα μέλη του ομίλου αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο ένα παλιό περίπτερο το οποίο έπαψε να λειτουργεί. Ο ιδιοκτήτης του το δώρισε στον όμιλο και αυτοί με τη βοήθεια του Δήμου Τριφυλίας το μετέφεραν στο ανατολικό τμήμα της πλατείας και εκεί με τη βοήθεια εθελοντών το έκαναν λειτουργικό, ώστε να γίνει βιβλιοθήκη. Τα πρώτα βιβλία δεν άργησαν να τοποθετηθούν στα ράφια και έτσι ξεκίνησε να λειτουργεί σαν δανειστική βιβλιοθήκη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τα μέλη και τους φίλους του ομίλου καλωσόρισε ο πρόεδρος Γιάννης Αλεξανδρόπουλος μιλώντας και για την συγκεκριμένη δράση τους, ενώ για τα διαδικαστικά ζητήματα μίλησε ο Νίκος Κούρδογλου. Τη δράση του ομίλου χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Κ.Μπ.