Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 07:51

"Skinos": Νέες γεύσεις με λικέρ μαστίχας σε διαγωνισμό στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Νέες γεύσεις παρουσίασαν χθες στην Καλαμάτα μπάρμεν από την Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της εταιρείας "Skinos", του κορυφαίου λικέρ μαστίχας και του διεθνούς διαγωνισμού Cocktails Mediterannean Cocktails Challenge 2016.

Ο ημιτελικός της Πελοποννήσου έγινε στο "Bistroteca", για πρώτη φορά στην Καλαμάτα. Ο διαγωνισμός γίνεται για 6η χρονιά στη χώρα, ενώ διεξάγεται και στις χώρες που εξάγεται το ποτό: Τουρκία, Κύπρο, Λίβανο, Ολλανδία, Βουλγαρία, Αγγλία, Αμερική. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και για το ποτό και για το διαγωνισμό, όπως δηλώνει στην "Ε" ο υπεύθυνος Στέφανος Λοϊζος. Η θεματολογία αφορά τη Μεσόγειο και τα μεσογειακά υλικά. Είναι στην ουσία ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές διαγωνισμός που γίνεται στην Ελλάδα, με αυτή τη θεματολογία.

Φέτος η διαδικασία περιλάμβανε team challenge και στο "Bistroteca" έδωσαν το παρών 7 ομάδες, η κάθε μία από 2 bartenders. Οι συμμετέχοντες ήταν από Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο και Καλαμάτα. Εκείνοι βαθμολογήθηκαν και για το signature cocktail τους, αλλά και για το ομαδικό τους πνεύμα. Κριτές ήταν οι καταξιωμένοι και βραβευμένοι μπάρμεν Δημήτρης Κιάκος - Αλέξανδρος Σουρμπάτης.

Ολοι οι υποψήφιοι διαγωνίζονται αρχικά σε περιφερειακούς ημιτελικούς. Εκείνοι με τις 4 υψηλότερες βαθμολογίες σε όλη την Ελλάδα περνούν στο τελικό ιβέντ. Αυτοί διαγωνίζονται με τους νικητές των ημιτελικών, από τις χώρες του εξωτερικού. Οι 2 νικητές θα πάνε στον Βερολίνο τον Οκτώβριο, στο μεγάλο φεστιβάλ ποτών "Berlin Bar Convent". Εκεί θα παρουσιάσουν το νικητήριο ποτό τους.

Γ.Σαρ.