Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 22:38

Προγράμματα Παλαιοντολογίας για μαθητές και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με ξενάγηση στον Ενημερωτικό Σταθμό - Εργαστήριο Παλαιοντολογίας στο Ισιωμα Καρυών, οργανώνει την εβδομάδα αυτή ο Δήμος Μεγαλόπολης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας παλαιοντολογικών ανασκαφών του Γεωργίου Θεοδώρου καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ενωση Ισιωματαίων. 

Η επιστημονική ενημέρωση θα γίνει από τον καθηγητή Θεοδώρου, τη συνεργάτιδά του υποψήφια δρ. MSc. Βασιλική Μητσοπούλου και τη γεωλόγο Διονυσία Λιακοπούλου. Από σήμερα ως την Παρασκευή το πρόγραμμα θα διαρκέσει 9 π.μ. - 1 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές που θα παραβρεθούν να κάνουν την δική τους «ανασκαφή», να φτιάξουν και να πάρουν μαζί το δικό τους αντίγραφο  απολιθώματος, να προσπαθήσουν να συντηρήσουν μόνοι τους ένα πραγματικό απολίθωμα ή να συμμετάσχουν σε ομαδικό παιχνίδι επιστήμης και μνήμης.

Το βιωματικό σεμινάριο των εκπαιδευτικών θα γίνει την Παρασκευή 6 - 8 μ.μ. και το Σάββατο 11 π.μ. - 1 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση από την επιστημονική  ομάδα του Πανεπιστημίου στο χώρο του Ενημερωτικού  Σταθμού - Εργαστηρίου Παλαιοντολογίας, γνωριμία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αναπαράσταση ανασκαφής, κατασκευή αντίγραφου παλαιοντολογικού απολιθώματος κ.λπ.

Για πληροφορίες: Βασιλική Μητσοπούλου (6978-048560), Ευαγγελία Μπάρλα (2791360273), vivanta45@gmail.com. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.