Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 08:16

300 ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ανανεώσουν το δίπλωμά τους στη Μεσσηνία

Ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν μπορούν να ανανεώσουν τα διπλώματα οδήγησής τους από την αρχή του 2016.

Στη Μεσσηνία οι αιτήσεις που εκκρεμούν, είναι πάνω από 300.

Το πρόβλημα οφείλεται στη μη ύπαρξη κονδυλίων για να πληρωθούν οι ιδιώτες γιατροί, που μετέχουν στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, η οποία εξετάζει τους ηλικιωμένους (από 80 χρονών και πάνω) και τα ευπαθή άτομα και γνωμοδοτεί γα το αν είναι ικανά να οδηγούν.

Η εμπλοκή δημιουργήθηκε με την τροποποίηση του νόμου που αφορά τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης και η οποία δεν εγκρίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων εκτός ωραρίου των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών κι Επικοινωνιών. Μαζί με τις υπερωρίες, όμως, κόπηκαν και τα χρήματα για τους γιατρούς της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα δεν έχει δοθεί ακόμα λύση, παρότι μπήκαμε στον Ιούνιο και οι διαμαρτυρίες είναι καθημερινές κι έντονες στη Διεύθυνση Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ως προσωρινή λύση η Ομοσπονδία των Συλλόγων Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας έχει προτείνει την παράταση της ισχύος των διπλωμάτων, αλλά ούτε αυτό έχει αποφασιστεί.

Γ.Σ.