Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 14:17

Στα πόστα τους οι ναυαγοσώστες στην παραλία Καλαμάτας 

Στα πόστα τους στους πύργους της παραλίας της Καλαμάτας βρίσκονται ήδη εδώ και 2 – 3 ημέρες και θα παραμείνουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι ναυαγοσώστες. Ανέλαβαν μόλις 6 άτομα αρχικά και το επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμα 3 προσλήψεις, ενώ σε καθημερινή βάση έχουν τα μάτια τους... ανοιχτά για την ασφάλεια των λουομένων από τις 10.30 το πρωί, έως τις 5.30 το απόγευμα.

Πάντως, σύμφωνα με τους περισσότερους, φέτος η δημοτική αρχή φρόντισε ώστε να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα μέσα και τον εξοπλισμό για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα. Φυσικά, όπως κάθε αρχή και δύσκολη, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έχουν κλείσει οι όποιες ίσως εκκρεμότητες.

Παρά το γεγονός πως ακόμα είναι μικρό το πλήθος των λουομένων στην παραλία, γίνεται αντιληπτό στους ναυαγοσώστες πως η παρουσία τους εμπνέει ασφάλεια στον κόσμο, ενώ ευχή όλων είναι να κυλήσουν τα πάντα ομαλά, μέχρι τη λήξη της θερινής περιόδου. 

Ο Παναγιώτης Γιαννέας έχει αναλάβει ένα από τα πιο απαιτητικά πόστα, στο ύψος του ναού της Ανάστασης, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά πλήθος κόσμου, ειδικά μετά τις 15 – 20 Ιουνίου, ενώ εκεί λειτουργεί και το seatrac για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ο ίδιος συμβουλεύει τους λουόμενους να  προσέχουν τα βασικά, όπως να μην έχουν φάει πριν μπουν στη θάλασσα, να προσέχουν τον δυνατό ήλιο, κ.λπ. Οπως σχολιάζει βέβαια, η παραλία της Καλαμάτας είναι από τις πιο ασφαλείς και καλό είναι να προσέχουν όλοι για να κυλήσει ομαλά η σεζόν.

Ο Χρήστος Μάλαμας αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος αισθάνεται πιο ασφαλής με την παρουσία των ναυαγοσωστών και η πλειοψηφία δέχεται τις υποδείξεις, με ορισμένες εξαιρέσεις ηλικιωμένων κυρίως, που είναι πιο... ανυπάκουοι. Οσο για την παραλία της Καλαμάτας πιστεύει πως είναι ιδανική, ομαλή, χωρίς υψηλούς κινδύνους, που θα συνδυάζει όλα.

Ο Παναγιώτης Ισσαρης μόλις ανέλαβε καθήκοντα, για πρώτη φορά ως ναυαγοσώστης και θεωρεί πως η παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι ιδανική. Ο ίδιος αποφάσισε να γίνει ναυαγοσώστης γιατί πιστεύει πως παρά τις μεγάλες ευθύνες που έχει, είναι ένα πολύ όμορφο επάγγελμα, με προσφορά στον συνάνθρωπο.