Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 16:57

Ανοιχτός δρόμος το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Να γίνει ανοιχτός και όχι κλειστός ο νέος παραλιακός δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζητούν ορισμένοι κάτοικοι και επαγγελματίες του Μπουρνιά. Εκτιμούν ότι με κλειστό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας θα καταστραφούν. Δημοσιοποιούν τη θέση τους τώρα, με αφορμή την κινητικότητα για το θέμα του νέου δρόμου με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας περί ένταξης στο πακέτο Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην "Ε", οι Δημήτρης και Παναγιώτης Μπακέας αρχικά επέκριναν το γεγονός ότι «δεν έχει έρθει κάποιος να μας ενημερώσει. Δεν έγινε διαβούλευση. Και είναι 300 ιδιοκτησίες». Τάχθηκαν υπέρ του ανοιχτού δρόμου αναφέροντας ότι: «Αν είναι κλειστός ο δρόμος, δεν μπορούμε να μπούμε στις περιουσίες μας. Μιλάμε για ανοιχτό. Στον κλειστό καταστρεφόμαστε. Κινδυνεύουμε να μην μπορούμε να μπούμε στο σπίτι μας».

Ξεκαθάρισαν πως «δεν είμαστε κατά του έργου. Ομως, θέλουμε έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας» και πρόσθεσαν: «Ανοιχτός δρόμος για να είναι εργαλείο ανάπτυξης, όπως η Νέα Είσοδος. Αν είναι να μας διώξουν, να μας αγοράσουν τις περιουσίες και να φτιάξουν αεροδρόμιο. Οχι να φτιαχτεί το Σινικό Τείχος, να φτιαχτεί ο Κωνσταντακόπουλος και να καταστραφούμε όλοι οι άλλοι».

Με τις απόψεις τους συμφώνησαν ο Παναγιώτης Αποστολάκης και ο Σπύρος Παντελόπουλος.

Ο Ντίνος Καρδάσης είχε άλλη άποψη. Ζήτησε να περάσει ο δρόμος δίπλα στον υπάρχοντα δρόμο (μπροστά από το ανθοκήπιο Αποστολάκη και το κέντρο ιππασίας Δρούγα), «γιατί εκεί είναι πιο στέρεο το έδαφος».

Γ.Σ.