Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 17:08

Υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών 

Για υποβάθμιση του Κ.Υ. Φιλιατρών κάνει λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σύμφωνα με το νέο χάρτη υγείας και την πρόταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς στη συγκεκριμένη πρόταση αναφέρεται από κοινού εφημερία με το Κ.Υ. Γαργαλιάνων, χωρίς όμως να ορίζεται η σύνθεση των γιατρών, όπως γίνεται με αυτό των Γαργαλιάνων.

Από εκεί και πέρα τονίζει ότι σαν περιφερειάρχης Υγείας κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε τις δομές υγείας της περιοχής, τώρα όμως, όπως λέει, αποδεικνύεται ποιος τις προστάτεψε.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κατσίβελας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Επίκεινται αλλαγές στο χώρο της υγείας, οι οποίες γίνονται σε πολύ κλειστό περιβάλλον και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένες αποφάσεις τις οποίες κάποια στιγμή θα έρθουν να υλοποιήσουν. Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν "Καλλικράτη" στην υγεία, η οποία να είναι μακριά από την υγεία και τον κόσμο. Ο στόχος της υγείας δεν είναι να υπηρετήσει ένα διοικητικό μοντέλο, στόχος είναι να υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Εκρουσα από την αρχή το καμπανάκι ότι δεν είναι δυνατόν οι πολίτες που εξυπηρετούνται από το Π.Ι. Χώρας να φύγουν από το Κ.Υ. Γαργαλιάνων όταν η απόσταση είναι 10 χλμ., δεν είναι δυνατόν το Κοπανάκι να μεταφέρεται στο Κ.Υ. Μελιγαλά. Φαίνεται ότι οι σημερινοί άνθρωποι στον τομέα της υγείας δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να κάνουν περικοπές στην υγεία, τις οποίες θα πληρώσει ο κόσμος και θα τις πληρώσει με ακριβό τίμημα. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι εκτός από επιπόλαιοι και επικίνδυνοι. Κρούω το καμπανάκι γιατί οι προτάσεις αυτές πρόκειται να περάσουν στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας στο ΚΕΣΥΠΕ, πρέπει ο κόσμος να ξεσηκωθεί, γιατί ουσιαστικά υποβαθμίζει και καταργεί το Κ.Υ. Φιλιατρών και το εντάσσει, το ενοποιεί με το Κ.Υ. Γαργαλιάνων που προτείνεται να εφημερεύουν ως μια ενιαία οντότητα. Είναι αλλαγές που η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί, ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να δεχθεί, πλέον αυτός ο Αρμαγεδδών της καταστροφής πρέπει να σταματήσει από αυτή την κυβέρνηση. Πέφτουν οι μάσκες που καταστρέφουν και τις τελευταίες δομές υγείας για να υπηρετήσουν αυτά που κατηγορούσαν.

Θέλω να εκφράσω ένα προσωπικό αίσθημα πικρίας, γιατί όταν ήμουν περιφερειάρχης Υγείας δέχθηκα κριτική ότι εγκαταλείπω το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Κ.Υ., αυτό που πρέπει να υπενθυμίσω ότι επί των ημερών μας δεν είχε κλείσει κανένα Κ.Υ. και μόνο ένα νοσοκομείο είχε υποβαθμιστεί σε Κ.Υ. γιατί αυτός ήταν ο ρόλος του. Τώρα αποδεικνύεται στην πράξη ποιοι προστάτευαν τις μονάδες υγείας της περιοχής. Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, πρέπει να αντιδράσουμε».

Μιλώντας ειδικά για το Κ.Υ. Φιλιατρών επισήμανε ότι σύμφωνα με την πρόταση του ΚΕΣΥΠΕ γίνεται τμήμα του Κ.Υ. Γαργαλιάνων και στην πρόταση για τις εφημερίες λέει ότι θα εφημερεύει με το Κ.Υ. Γαργαλιάνων, ενώ για αυτό των Γαργαλιάνων αναφέρει ποια θα είναι η σύνθεση των γιατρών που θα είναι σε εφημερία.

Κ.Μπ.