Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 17:43

Προβληματική η υδροδότηση της Φαρακλάδας Τριφυλίας 

Για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στις δεξαμενές και για ελλείψεις νερού τις τελευταίες μέρες στη Φαρακλάδα της Τριφυλίας κάνει λόγο ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Μπακούρος, ο οποίος ήδη έχει κάνει έγγραφη αναφορά στην Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας. Παράλληλα ενημέρωσε και το Υγειονομικό. Οπως δε μας επισήμανε, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα πλέον θα πάει και στον εισαγγελέα.

Προβλήματα με την υδροδότηση του χωριού έχουν παρατηρηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα το χωριό για πολλές ώρες να μείνει χωρίς νερό. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν και ανησυχίες για την ποιότητα του νερού λόγω της κατάστασης που βρίσκονται οι δεξαμενές του χωριού, οι οποίες  έχουν κατακλυστεί από χορτάρια και βάτα, οι πόρτες είναι σκουριασμένες και η μια δεν κλείνει καλά. Ολα αυτά δημιουργούν ανησυχία για το τι νερό φτάνει στα σπίτια τους και κατά πόσο είναι κατάλληλο. 

Οι κάτοικοι του χωριού μάς επισήμαναν ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν προβλήματα με την ύδρευση και κάποιες παροχές μάλιστα βούλωσαν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτη Γυφτάκη, μας επισήμανε ότι το νερό της Φαρακλάδας είναι από τα πλέον καλύτερα του δήμου και αυτό φαίνεται από τις αναλύσεις – εξετάσεις που γίνονται, οι οποίες είναι στην διάθεση του καθενός να τις δει. Το υδραγωγείο του χωριού είναι καινούργιο και το πρόβλημα που υπάρχει σε μια πόρτα θα αποκατασταθεί τις επόμενες ημέρες.

Οσον αφορά την έλλειψη νερού, τόνισε πως μόλις χθες το μεσημέρι ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του χωριού και αμέσως στο χωριό πήγε συνεργείο της υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα αφορούσε σε ρολόι της ΔΕΗ (καμένη ασφάλεια) που είναι στη γεώτρηση και χθες το μεσημέρι με την συνεργασία της ΔΕΗ ήδη αποκαταστάθηκε.

Κ.Μπ.