Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:20

Στο Δικηγορικό Σύλλογο η Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη

Στο Δικηγορικό Σύλλογο η Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη

Η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, δικηγόρος Καλαμάτας, είχε τη Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 συνάντηση με το Διοικητικό  Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο και κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ενημέρωσαν τη Βουλευτή του Νομού για τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους σχετικά με τα τρία νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που βρίσκονται σε διαβούλευση και ειδικότερα για το σχέδιο νόμου για τα παράβολα και τέλη ενδίκων βοηθημάτων και διαδικαστικών πράξεων και για τα δικαστικά έξοδα, για το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας και για το σχέδιο νόμου για την παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και χρήσιμη και η συνάδελφος, Βουλευτής Μεσσηνίας, αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης και για σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού  λειτουργήματος και με την απονομή της δικαιοσύνης στο Νομό μας.

Παράλληλα οι δύο πλευρές είχαν μακρά συζήτηση για τα γενικότερα θεσμικά ζητήματα, που αφορούν το κλάδο των δικηγόρων και τη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών στην Καλαμάτα, θέματα για τα οποία θα συνεχίσουν να έχουν στενή συνεργασία και υπήρξε κοινή δέσμευση για συνέχιση της διατήρησης του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης που υπάρχει μεταξύ τους.