Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 21:28

Βρέθηκε νεκρός Καλαματιανός ψαροντουφεκάς, σφηνωμένος στα βράχια του Βενέτικου

Νεκρός σε βράχια στο Βενέτικο βρέθηκε χθες στις 10.30 το πρωί ο 42χρονος Λουκάς Αθαν. Λάσκαρης. Ο άτυχος Καλαματιανός είχε αναχωρήσει με το σκάφος του από το Τσαπί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης για ψαροντούφεκο κοντά στο Βενέτικο. Ο 12χρονος γιος του, ένα από τα δυο ανήλικα παιδιά που άφησε πίσω του ο άτυχος πατέρας, ενημέρωσε στις 8 το βράδυ της Τρίτης το Λιμεναρχείο της Πύλου ότι ο πατέρας του δεν είχε επιστρέψει στη στεριά. Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση από λιμενικούς της Κορώνης, της Πύλου και της Καλαμάτας και από πολλούς ιδιώτες με σκάφη και δύτες. Το ίδιο απόγευμα εντοπίστηκε από ιδιώτες το αγκυροβολημένο σκάφος του κοντά στο Βενέτικο, η σημαδούρα και το ψαροντούφεκό του. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε σφηνωμένο στα βράχια χθες στις 10.30 το πρωί από ιδιώτη δύτη που ερευνούσε κοντά στην ακτή, στη δυτική πλευρά του  νησιού, στην περιοχή "Καθρέφτης".
Τη νύχτα που προηγήθηκε ιδιώτες δύτες ερευνούσαν το βυθό μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ τα σκάφη συνέχισαν τις έρευνες παρά το σκοτάδι. Από τις 6 το πρωί συμμετείχαν στις έρευνες επιπλέον σκάφη, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος καθώς κι ένα ελικόπτερο. Επίσης, στις έρευνες συμμετείχαν και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4Χ4, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η τραγική είδηση του θανάτου του άτυχου άνδρα, έγινε γρήγορα γνωστή χθες το πρωί στην κοινωνία της Καλαμάτας προκαλώντας θλίψη για το χαμό ενός ακόμα νέου ανθρώπου στη θάλασσα.
Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ενώ την υπόθεση διερευνά το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Κορώνης με επικεφαλής τον υποπλοίαρχο Στ. Ζέππο.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στου Κατσαρού.