Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 21:28

Αισιοδοξία Στραβόλαιμου για το πανηγύρι της Μεσσήνης

Αισιοδοξία ότι μέχρι μεθαύριο θα έχουν καλυφθεί και οι 400 οριοθετημένες θέσεις του πανηγυριού της Μεσσήνης -το οποίο αρχίζει σήμερα με την κάθοδο στην πόλη της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου- εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στραβόλαιμος, σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι.
Ο αρμόδιος για το πανηγύρι αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι μέχρι και χθες είχαν διατεθεί οι 360 από τις 400 θέσεις και ανακοίνωσε ότι η οριστική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από μικροπωλητές λήγει μεθαύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί.
Την ίδια ημέρα, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να χορηγήσει τις σχετικές άδειες για τις τελευταίες 40 θέσεις που απομένουν.
Ο αντιδήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι για όλες τις αιτήσεις ακολουθήθηκε με απόλυτη διαφάνεια η διαδικασία που υπαγορεύει ο νόμος. Εξήρε δε το έργο που επιτέλεσε η διαπαραταξιακή επιτροπή του πανηγυριού, ο πρόεδρος της οποίας Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος -από την πλευρά του- τόνισε ότι όλα τα μέλη της εργάστηκαν ώστε να διασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια.
Ο Γ. Στραβόλαιμος κάλεσε τόσο τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης, όσο και του υπόλοιπου νομού, να επισκεφθούν το πανηγύρι, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την παράδοση του τόπου. Τέλος, εξέφρασε ικανοποίηση για την κατασκευή των στεγάστρων -μετά από το σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η δημοτική αρχή.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι λεπτομέρειες προκειμένου ο χώρος του πανηγυριού, αλλά και η πόλη γενικότερα, να μένουν καθαρά σε όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου.
Πρόσθεσε τέλος, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του πανηγυριού θα διενεργούνται συχνοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία, για να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας σε κάθε διαδικασία.