Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 17:21

Γεύμα σε 80 άπορους από το Δήμο Καλαμάτας

Γεύμα αγάπης σε 80 άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και μετέχουν στο καθημερινό συσσίτιο, θα προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας την Κυριακή του Πάσχα.

Ακόμα, η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου μοίρασε σε 320 οικογένειες κουπόνια, για να προμηθευτούν χοιρινό κρέας από κρεοπωλεία της πόλης, με τα οποία έχει συμβληθεί ο δήμος. Τα κουπόνια αυτά καλύπτουν πάνω από 1.000 άτομα.

Για τις συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις ενόψει της γιορτής του Πάσχα, ενημέρωσε χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης.

Είπε, ακόμα, ότι μοιράσαμε προϊόντα σε 70 οικογένειες - δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πληροφόρησε αναλυτικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. «Εχουν γίνει πάνω από 4.000 αιτήσεις, που αφορούν συνολικά 9.000 δικαιούχους. Μέχρι τώρα έχει δοθεί σε 2.500 άτομα. Με το ΚΕΑ οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας θα έχουν τα βασικά», παρατήρησε ο κ. Μπουζιάνης. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και άλλοι συνδημότες μας που δεν προσέρχονται για να λάβουν βοήθεια ή να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης, παρότι βιώνουν τη φτώχεια. Ανέφερε ότι υπάρχει το Φιλόπτωχο Ταμείο της μητρόπολης και τα φιλόπτωχα των ενοριών που δίνουν βοήθεια σε κάποιους που δεν έρχονται στην Πρόνοια του δήμου.

 

Γ.Σ.