Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 21:37

Διαφορετικά χρώματα στο Ρωσικό Παντοπωλείο, στο κέντρο της Καλαμάτας

Προϊόντα από τη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης βρίσκει κανείς στο Ρωσικό Παντοπωλείο που λειτουργεί εδώ και 2,5 χρόνια σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, τα οποία έχουν κερδίσει την προτίμηση όχι μόνο των αλλοδαπών που κατοικούν στο νομό, αλλά και των Καλαματιανών.
Μπαίνοντας κανείς στο μαγαζί της Ελεονώρας Σταυροπούλου-Poltavtseva αισθάνεται ότι πραγματικά βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη... πολύ μακριά από εδώ!
Οι πίνακες ζωγραφικής που κοσμούν τους τοίχους, έχουν γίνει από καλλιτέχνες από την Ουκρανία και τη Ρωσία (Svitlana Subach, Anatoly Darchuk, Eugenia, Polina Turouska) και απεικονίζουν παραδοσιακά ρωσικά μοτίβα, με έντονα ζωηρά χρώματα που αποπνέουν αισιοδοξία και σεβασμό στην παράδοση των χωρών αυτών...
Η Ελεονώρα -η οποία έχει σπουδάσει αρχιτέκτονας- έφτιαξε το μαγαζί της με πολλή αγάπη, μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, γιατί πιστεύει πως μέσα από την κρίση μπορούν να ξεπηδήσουν και να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες που θα αγαπηθούν από τον κόσμο.
Δώδεκα ολόκληρα χρόνια ζει στην Καλαμάτα η Ελεονώρα, η οποία δηλώνει πως η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι... η ιδανική πόλη για καλοπέραση και ωραίο ζεστό καιρό!
Μεγάλη της αγάπη δεν ήταν η Αρχιτεκτονική, αλλά η Βιολογία. Ετσι, από παλιά ασχολιόταν με τις βιολογικές καλλιέργειες και τα φυτικά προϊόντα, με τα οποία ασχολήθηκε και επαγγελματικά.
Γι’ αυτό και μέσα στο μαγαζί της θα βρει κανείς πολλά βότανα, τσάγια και φυσικά συμπληρώματα. "Δεν μπορείς σε μια ξένη χώρα να κάνεις τη δουλειά που σπούδασες, είναι λογικό, οι εργοδότες θα προτιμήσουν ντόπιους" λέει η ίδια, για να προσθέσει λίγο αργότερα πως πλέον δεν υπάρχουν ούτε και χειρωνακτικές δουλειές πλέον, όπως παλιότερα, για τους ξένους.
Μια βόλτα από το Ρωσικό Παντοπωλείο λοιπόν, θα σας κάνει να θέλετε να γεμίσετε τα ντουλάπια σας με πρωτότυπα και -άγνωστα σε εμάς- καλούδια...
Φυτικά καλλυντικά, προϊόντα ειδικά για διαβητικούς, καυτερές σάλτσες, καπνιστά ψάρια (μη αλμυρά), κόκκινη σαμπάνια από τη Ρωσία, βότκες από ειδικό σιτάρι, κρασί Αρμενίας από ρόδι, γεωργιανό αρωματικό κρασί και κρασί από τη Μολδαβία, μπισκότα, σοκολάτες, σολωμό, χαβιάρι, βάλσαμο από 18 βότανα από τη Ρίγα της Λετονίας, ξινόγαλο και πολλά άλλα, είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις του μαγαζιού.
Κάθε Παρασκευή, η Ελεονώρα κερνάει ρωσικά προϊόντα για να δοκιμάσετε!
Στην οδό Ψαρών 50, απέναντι από την είσοδο του 24ου Δημοτικού Σχολείου της Καλαμάτας, κοντά στο Διοικητήριο.