Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 21:54

Ψάρευαν με δυναμίτη και ανατίναξαν τις… βάρκες στην Αγ. Κυριακή Δ. Τριφυλίας

Νεκρά ψάρια και βυθισμένες βάρκες γέμισε το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγία Κυριακή του Δήμου Τριφυλίας χθες το πρωί, εξαιτίας δυναμίτη προφανώς, που έριξαν κάποιοι άγνωστοι.
Δυο ημιβυθισμένες βάρκες χθες γύρω στις 9 το πρωί έφεραν στο φως την καταστροφή που προκάλεσε ο δυναμίτης που έριξαν οι άγνωστοι πολύ νωρίς το ίδιο πρωί. Ο βυθός είχε γεμίσει με νεκρά κεφαλόπουλα και οι ντόπιοι επιχειρούσαν να περισυλλέξουν όσα περισσότερα ψάρια μπορούσαν, ενώ την ίδια ώρα γερανός επιχειρούσε να βγάλει από το νερό τα δύο τσακισμένα ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.
"Φανταστείτε τι δυναμίτης ήταν που έκοψε τη βάρκα μου στα δυο" είπε μιλώντας στην "Ε" ο ερασιτέχνης ψαράς Πασχάλης Αραμπατζάκης. Χαρακτήρισε εγκληματική την ενέργεια αυτών που έριξαν το δυναμίτη περιγράφοντας πως ο πυθμένας του καταφυγίου ήταν γεμάτος νεκρά ψάρια - τόσα, που μόνο μέσα σε λίγα λεπτά κάποιοι ντόπιοι έβγαλαν περίπου 50 κιλά. Μιλώντας με περίοικους άκουσε πως γύρω στις 6.30 το πρωί ένας θόρυβος σα μπουμπουνητό έγινε μεν αισθητός αλλά δεν παρέπεμψε σε δυναμίτη. Τώρα, περιμένει και ο ίδιος οι έρευνες του Λιμενικού Σταθμού να έχουν αποτέλεσμα και να εντοπιστούν οι δράστες.
Να σημειωθεί πως ο Λιμενικός Σταθμός πήρε δείγμα αλιευμάτων προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες πως πράγματι η καταστροφή οφείλεται σε δυναμίτη.