Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 14:45

Ψήφισμα συμπαράστασης της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης στην "Ελευθερία" και το Γιάννη Σινάπη



Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης με αφορμή την αγωγή απαίτησης 200.000 € που κατέθεσε εναντίον  του εκδότη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  κ. Πέτρος Τατούλης καθώς επίσης και της χυδαίας επίθεσης που δέχθηκε ο δημοσιογράφος της παραπάνω  εφημερίας  Γιάννης Σινάπης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον ίδιο τον  κ. Περιφερειάρχη 
Ε κ φ ρ ά ζ ε ι
Την αμέριστη συμπαράστασή της στην έγκριτη εφημερίδα καθώς και στον  δημοσιογράφο Γιάννη Σινάπη οι οποίοι  κατά τη γνώμη μας, άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του τύπου για ενημέρωση των πολιτών, ειδικά σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που ευνοεί τον ελεύθερο διάλογο και θεωρούμε ότι στην ακραία  περίπτωση, που θα κριθεί αναγκαία η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η επανόρθωση δεν μπορεί παρά να αφορά  την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο
Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο, με συνεχείς αποφάσεις του, έχει δικαιώσει προσφεύγοντες Έλληνες δημοσιογράφους και εφημερίδες (τελευταία απόφαση 5-6-2008.
Πιστεύουμε, τέλος, ότι η νομοθετική παρέμβαση για την κατάργηση του «τυποκτόνου νόμου», που συντηρεί τις αγωγές κατά του Τύπου είναι επείγουσα και αναγκαία.
Φαίνεται ότι ο κ. Τατούλης και η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας δεν ανέχονται την κριτική και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν κάθε ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή που εκφράζει διαφορετική  γνώμη από αυτούς. Η απαίτηση αποζημίωσης για "ηθική βλάβη" με το ποσό των 200.000 ευρώ την ώρα που η κρίση σαρώνει τις επιχειρήσεις του Τύπου, είναι χαρακτηριστικό της στρατηγικής του κ. Τατούλη απέναντι στα ΜΜΕ και ειδικά σε μια εφημερίδα που απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους.
Καλούμε τους δημοσιογράφους όλων των ΜΜΕ της Περιφέρειας και όχι μόνο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα  , γιατί αύριο θα έλθει και η δική τους σειρά όταν σήμερα αδιαφορούν   για την στέρηση της ελευθερίας του διπλανού τους.

Η Γραμματεία της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης