Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 21:25

Ζήτησαν από ασθενή 80 ευρώ για φωτοτυπίες φακέλου στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Κάτι παραπάνω από 80 ευρώ ζήτησαν από το Νοσοκομείο Σπάρτης για να δώσουν σε ασθενή τις φωτοτυπίες από τα ιατρικά του έγγραφα.
Αυτό υποστηρίζει ο ίδιος ο ασθενής σε επώνυμη επιστολή του προς το διοικητή του ιδρύματος Νίκο Κουφό, την οποία κοινοποιεί -εκτός πολλών άλλων αρμόδιων υπηρεσιών- και στα μέσα ενημέρωσης.
Στην ίδια επιστολή, ωστόσο, ο καταγγέλλων δηλώνει ότι ο ίδιος αδυνατεί να καταβάλει το πιο πάνω ποσόν και ως εκ τούτου -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά- θα υποχρεωθεί να δώσει ενέχυρο το ρολόι του:
«Δεν θα σταθώ άλλο στη μικροψυχία των διοικούντων. Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι επειδή δεν δύναμαι αυτόν το καιρό να καταβάλω το αντίτιμο των φωτοτυπιών γιατί έχω να πληρώσω και το χαράτσι της ΔΕΗ (563,85 ευρώ), και χρειάζομαι τα έγγραφα επειγόντως για να τα προσκομίσω σε νοσοκομείο της Αθήνας, θα παραδώσω στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ένα ρολόι χειρός, μάρκας Ωmega, (δώρο της πεθεράς μου στο γάμο μου), αχρησιμοποίητο, αρκετά μεγάλης αξίας, το οποίο υπερκαλύπτει κατά 20 φορές το απαιτούμενο ποσό για την παραλαβή των εγγράφων».