Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 21:24

Σεμινάρια για πρώτες βοήθειες στα σχολεία του Δήμου Οιχαλίας

Η διεξαγωγή σεμιναρίων για τις πρώτες βοήθειες στα σχολεία του Δήμου Οιχαλίας ξεκίνησε χθες στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά.

Τα σεμινάρια γίνονται μέσα από τη συνεργασία του δήμου με το Τμήμα Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού, εξειδικευμένο προσωπικό του οποίου -η Κατερίνα Τσατά και η Κωνσταντίνα Δαμηλάτη ειδικότερα- ενημέρωσαν τους μαθητές αλλά και τους πολίτες γενικότερα για τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων είναι 16 ώρες και θα διεξαχθούν στις σχολικές μονάδες το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα επιδειχθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Οιχαλίας καθώς και στο προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Στη χθεσινή εκδήλωση, στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά, ήταν παρόντες ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Σοφιανός Γυπατίδης, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου- στις αρχές Σεπτεμβρίου, μέσω της “Τράπεζας Αλληλεγγύης” μοίρασε σχολικά είδη στα παιδιά απόρων οικογενειών, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα διανέμει τρόφιμα στους άπορους του δήμου.