Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 08:57

Ξεσηκώθηκαν οι γονείς για απόσπαση δασκάλας του 1ου Δημοτικού Χώρας

Εντονα αντιδρούν οι γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας στην απόσπαση μιας δασκάλας από το σχολείο αυτό σε δημοτικό των Γαργαλιάνων. Οπως υποστηρίζουν οι γονείς -που προσανατολίζονται σήμερα να ξεκινήσουν κατάληψη στο σχολείο- η μετακίνηση αυτή κάνει το 1ο Δημοτικό να υπολειτουργεί, καθώς αν και εξατάξιο θα μείνει με 5 δασκάλους από τους 6 που είχε μέχρι τώρα. Ζητούν την άμεση επιστροφή της δασκάλας, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στα παιδιά που στα μέσα της χρονιάς τούς παίρνουν τη δασκάλα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Χώρας, Χρήστος Καλογερόπουλος, επισημαίνει ότι αυτή η μετακίνηση έγινε αυθαίρετα από τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τον χαρακτηρίζει «προϊστάμενο των προβλημάτων» και σημειώνει ότι για να λύσει ένα πρόβλημα στους Γαργαλιάνους δημιουργεί πρόβλημα στο δικό τους σχολείο στη Χώρα. Χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος μας είπε:
«Προσπαθώντας να λύσει ένα πρόβλημα σε δημοτικό σχολείο των Γαργαλιάνων δημιούργησε πρόβλημα στο δημοτικό της Χώρας, ξεσπώντας πάνω στα παιδιά. Από τις 6 δασκάλες που είχαμε στις 6 τάξεις, τώρα έχουμε 5 με αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί.  Το χαρτί που έχει στείλει ο κ. Κλάδης μιλά για δίμηνη απόσπαση, δηλαδή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά μας από χθες κλαίνε με μαύρο δάκρυ που έχει φύγει η δασκάλα τους. Ούτε βάζουμε τα παιδιά μας μπροστά κι εμείς κρυβόμαστε από πίσω - εμείς δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε.
Εμείς ζητάμε η δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου να παραμείνει στη θέση που ήταν. Εμείς με τη δασκάλα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα το δημιούργησε ο προϊστάμενος των προβλημάτων, ο κ. Κλάδης, ο οποίος αυθαίρετα απέσπασε τη δασκάλα, η οποία διδάσκει στην Ε' δημοτικού - μια τάξη που είναι από τις πιο δύσκολες.
Τα παιδιά δεν θέλανε να μπούνε στην τάξη, δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα, ήθελαν τη δασκάλα τους την οποία έχουν μάθει από την αρχή της χρονιάς.
Δεν είναι δυνατόν να λύνουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας πρόβλημα κάπου αλλού».