Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 09:22

Ανεστάλη το πρόστιμο για τις χειρόγραφες συνταγές

Ανεστάλη τελικώς «μέχρι νεωτέρας» το πρόστιμο του ενός ευρώ που υποχρεώνονταν να παρακρατούν τα φαρμακεία από όσους γιατρούς έδιναν χειρόγραφες συνταγές σε ασφαλισμένους - ακόμα κι αν συνέτρεχαν αντικειμενικοί λόγοι που δεν επέτρεπαν να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Η περί αναστολής απόφαση -η οποία υπογράφηκε προχθές Τετάρτη από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη και αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια»- αναφέρει ειδικότερα όσον αφορά το πρόστιμο: «Η εφαρμογή του νέου μέτρου αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας, καθώς οι ιατροί των μονάδων υγείας ΕΟΠΥΥ έχουν προθεσμία μέχρι 31-3-2012 να προμηθευτούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παράλληλα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικτύωση των μονάδων υγείας, οι οποίες εντάσσονται σταδιακά».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΖΟΥ - ΜΠΑΜΗ

Στο μεταξύ τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος με το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη.
Ο δήμαρχος ζήτησε, ιδιαίτερα, να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά.
Οπως γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, τον επόμενο μήνα όλα τα εν λόγω ιατρεία θα έχουν δυνατότητα να συνταγογραφούν   ηλεκτρονικά - με τη συνεργασία του νοσοκομείου και του Δήμου Οιχαλίας.
Ας σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα, θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες συναντήσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τους δημάρχους Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα και Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στόχος είναι να διασφαλιστεί τεχνικά το ταχύτερο δυνατόν η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία των Κέντρων Υγείας Μεσσήνης, Αγίου Νικολάου και Πύλου.