Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 09:12

Δέσμευση λογαριασμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας ζητούν εργαζόμενοι για τα επιδόματά τους

Λογαριασμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας κινήθηκαν δικαστικά για να δεσμεύσουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν την καταβολή επιδομάτων.
Ωστόσο -λίγο πριν την έκδοση των ασφαλιστικών μέτρων- το υπουργείο Υγείας σήκωσε το σύνολο σχεδόν της πίστωσης από τον εν λόγω λογαριασμό, η οποία ανερχόταν σε 250.000 ευρώ, αφήνοντας «ψιχία».
Η ανακοίνωση αυτή έγινε στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Γιαννόπουλος -επιμελητής στην Α' Χειρουργική Κλινική- η κατάσταση που αφορά στα οικονομικά των εργαζομένων έχει φθάσει σε οριακό σημείο, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Γνωστοποίησε πάντως ότι, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, θα γίνει προσπάθεια οι αναδρομικές κρατήσεις που προβλέπονται, να γίνουν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, αντί για το προβλεπόμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, είπε ότι αναμένονται ρυθμίσεις σε σχέση με την αποπληρωμή οφειλών υπαλλήλων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.