Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 08:15

Φοβούνται πυρκαγιές σε Σάνταβα και Κουτιβέικα

Να καθαριστούν τα χωράφια στη Σάνταβα και στα Κουτιβέικα της Αβίας ζητούν κάτοικοι της περιοχής, τουλάχιστον αυτά που βρίσκονται κοντά στα σπίτια. Επισημαίνουν τον κίνδυνο της επέκτασης μιας πυρκαγιάς και την απειλή των σπιτιών και της ίδιας της ζωής τους. Καλούν το Δήμο Δυτικής Μάνης να ευαισθητοποιηθεί, να δείξει ενδιαφέρον, να πιέσει και να υποχρεώσει τους αδιάφορους ιδιοκτήτες.
«Οι ιδιοκτήτες πρέπει να καθαρίσουν τα χωράφια τους. Επρεπε ήδη να το είχαν κάνει. Και ο δήμος πρέπει να τους υποχρεώσει», μας είπε η Θέκλα Κρέπαπα και παρατήρησε: «Δεν πρέπει να είναι μόνο για εκθέσεις και για ξένους. Αν πιάσουν φωτιά οι ξένοι; Υπάρχει αδιαφορία. Με την κατάσταση που υπάρχει, θα πάρουμε όλοι φωτιά». Μας ενημέρωσε ότι «την προηγούμενη φορά η φωτιά έφθασε κοντά στο σπίτι μου, γιατί ήταν ακαθάριστα τα κτήματα» και μας έδειξε: «Τα βλέπετε, τα χορτάρια έχουν βγει μέσα στο δρόμο. Είναι κατάσταση αυτή;».
Η κ. Κρέπαπα επεσήμανε ότι πορόβλημα στην περιοχή είναι και οι χωματερές, στη γέφυρα της Σάνταβας γύρω από τους κάδους και στην αρχή της Παλιόχωρας. «Βρωμίζουν και προσβάλλουν την περιοχή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Να ενημερώνει ο δήμος πότε ο κόσμος να βγάζει τα άχρηστα αντικείμενα. Τη μία μέρα μπορεί να καθαρίζει και την άλλη να γεμίζει και πάλι σκουπίδια ο τόπος. Ακόμα έχω δει να ρίχνουν τα ανακυκλώσιμα από τους μπλε κάδους μαζί με τα σκουπίδια στο απορριμματοφόρο».
Συμφωνώντας, η Μαρία Καρούμπα σημείωσε την ανάγκη να καθαρίσουν τα κτήματα, θα καούμε ζωντανοί» και παρατήρησε: «Επιασε την άλλη φορά φωτιά κι έτρεχαν με τα λάστιχα να τη σβήσουν. Ενα μπόι εκεί πάνω είναι τα χορτάρια, τα βλέπετε. Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον, είναι σοβαρά τα πράγματα».