Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 09:52

Κατασκευή 3 γεφυρών για να πάνε στα χωράφια τους ζητούν από το "Μορέα" ιδιοκτήτες ελαιοπερίβολων

Την κατασκευή τριών γεφυρών στο ποτάμι του Ντουράκου ώστε να έχουν πρόσβαση στα ελαιοπερίβολά τους 200 ιδιοκτήτες ζητεί ο εκπρόσωπός τους Νικόλαος Αλεξόπουλος. Στην αναφορά που έστειλε στο υπουργείο Υποδομών ο κ. Αλεξόπουλος υποστηρίζει ότι η κοινοπραξία "Μορέας Α.Ε." έχει κατασκευάσει τρεις παράδρομους χωρίς γεφύρια με συνέπεια να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες να πάνε στα ελαιοπερίβολά τους.

Αναλυτικά η αναφορά - καταγγελία:
"Κύριοι μηχανικοί, σχεδιαστές και κατασκευαστές του "Μορέα Α.Ε.".
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, ενός έργου που ακολουθεί πολύ υψηλά standards προδιαγραφών κατασκευής και είναι προς τιμήν της εταιρείας σας και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο ελέγχει και συντονίζει το έργο αυτό.
Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω για κάποια παράληψη της οποίας την απουσία κρίνω επικίνδυνη για την καλή λειτουργία του έργου αυτού.
Η αναφορά - καταγγελία μου αφορά το κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που κατασκευάζετε στην εθνική οδό Αλλαγής - Καλό Νερό.
Αναφέρομαι στο σημείο του ανισόπεδου κόμβου Αλλαγής - Τσακώνα - Καλό Νερό (θέση μνημείο), πλησίον γέφυρας.
Εχετε κατασκευάσει τρεις παράδρομους ασφαλτοστρωμένους, οι οποίοι καταλήγουν και σταματούν στις όχθες του ποταμού Ντουράκου. Στα σημεία που τελειώνουν οι παράδρομοι, δεν έχετε κατασκευάσει καμία από τις τρεις γέφυρες που είναι απαραίτητες για την διέλευση των οχημάτων στην περιοχή Αγία Τριάδα, μια περιοχή με ελαιοπερίβολα περισσοτέρων από 200 ιδιοκτητών.
Μέχρι τώρα η εξυπηρέτηση των ανωτέρω ιδιοκτητών προς τα ελαιοπερίβολά τους, γίνεται ακριβώς από το σημείο του κόμβου που έχετε τοποθετήσει τα φανάρια, από μία μπάρα που έχει αφαιρεθεί αναγκαστικά από κάποιους προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους, αφού η πρόσβαση σε αυτές έχει καταστεί αδύνατη, λόγω της αερογέφυρας.
Για να μπορέσει ένα ΦΙΧ αγροτικό ή ελκυστήρας (τρακτέρ) να μεταβεί στα ελαιοπερίβολα, θα πρέπει 50 μέτρα μετά την αερογέφυρα, να κάνει αναστροφή 180° στο σημείο που έχει απομακρυνθεί η μπάρα και να γυρίσει προς την αερογέφυρα (χωματόδρομο).
Οπως καταλαβαίνετε η κίνηση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και είναι βέβαιο ότι θα προκληθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, όπως πολύ σωστά αναφέρετε κι εσείς στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας προς το Δήμο Οιχαλίας.
Επίσης τώρα την καλοκαιρινή περίοδο είναι αναγκαία η μετάβαση των ΦΙΧ αγροτικών - ελκυστήρων (τρακτέρ) αλλά ακόμα και πυροσβεστικών οχημάτων, για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.
Με την παρούσα αναφορά - καταγγελία μου, σας καθιστώ απόλυτα υπεύθυνους που κατασκευάσατε έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους και παραβλέψατε την ένωση του δρόμου με την περιοχή «Αγία Τριάδα», αποκλείοντας κάθε πρόσβαση με την περιοχή αυτή.
Παρακαλώ όπως η Επιτροπή Παραλαβής του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πριν την παραλαβή του αυτοκινητοδρόμου δεσμεύσει:
1. την Κ/Ξ "Μορέας"
2. την παραχωρησιούχο "Μορέας Α.Ε."
3. την AECOM limited - ανεξάρτητος μηχανικός
ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευαστούν οι τρεις γέφυρες όπου καταλήγουν οι παράδρομοι και να μπορεί να γίνει ασφαλή μετάβαση των ιδιοκτητών με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα ελαιοπερίβολά τους, που βρίσκονται στην περιοχή Αγία Τριάδα.
Ως εκπρόσωπος όλων των ιδιοκτητών της περιοχής «Αγίας Τριάδας» σας ενημερώνω ότι στην περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η πρόσβαση προς τα ελαιοπερίβολά μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε κάθε ένδικα μέσα.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες".