Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 10:10

Δύο κτήρια στην Καλαμάτα για “Το Χαμόγελο του Παιδιού” (βίντεο)

Δύο κτήρια που θα προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά και στην οικογένεια πρόκειται να κατασκευάσει ο οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Το ένα θα είναι στο κέντρο της Καλαμάτας στη οδό Χρυσάνθου Παγώνη, και πέρα από τις υπηρεσίες του οργανισμού, θα φιλοξενεί φοιτητές που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Το δεύτερο θα είναι στον Μπαριάμαγα, όπου θα γίνει σπίτι ημερήσιας φροντίδας παιδιών.
Στην Καλαμάτα θα υπάρχει και η κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού, που είναι ενταγμένη στο ΕΚΑΒ.
Αυτά τα σημαντικά σημείωσε χθες ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος, για την Καλαμάτα, την πόλη της καρδιάς του όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γιατί εδώ έζησε τα παιδικά του χρόνια με τον παππού του Ηλία Παρθένιο.
Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, στην κινητή μονάδα Οδυσσέας” του οργανισμού, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι “σήμερα παίρνουμε τη σκυτάλη στη διοργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας” και παρατήρησε: “Οι ανάγκες για αίμα, και λόγω της υγειονομικής κρίσης, είναι πάρα πολλές. Δίνοντας 5 λεπτά από το χρόνο μας μπορεί να σώσουμε έναν συμπολίτη μας, έναν δικό μας άνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, που είναι πάρα πολλές το τελευταίο διάστημα, με πολύ μεγάλη επιτυχία, με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αγκαλιάζει το συνάνθρωπο, που είναι για το καλό της κοινωνίας μας”.
Ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” Κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε πως “συνεχίζουμε το οδοιπορικό, είμαστε στην Καλαμάτα, στην πόλη της καρδιάς μου. Εδώ έζησα τα παιδικά μου χρόνια με τον παππού μου Ηλία Παρθένιο, τη γιαγιά μου και όλους τους συγγενείς”. Για την αιμοδοσία και την ανάγκη συνεργασιών σημείωσε: “Το οδοιπορικό γίνεται με τη σύμπραξη δυνάμεων. Μόνο με συνεργασίες και με συνέργειες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Ερχόμαστε να συμπληρώσουμε τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες που έχουν γίνει, για αυτούς που δεν έχουν δώσει αίμα, γιατί στην Καλαμάτα γίνεται πολύ καλή δουλειά στην αιμοδοσία. Ισως δεν ξέρουμε τι σημαίνει να έχει ο άνθρωπός σου ανάγκη από αίμα και να μην μπορείς να το βρεις. Εγώ το έζησα με το γιο μου που δεν του έδιναν, γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα. Ενώ έπρεπε να έχει μια ποιοτική ζωή λίγο πριν φύγει από τη ζωή, δεν είχε τη δυνατότητα αυτή. Ετσι, για κάθε Ανδρέα και για κάθε παιδί και για κάθε ενήλικα που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή και κάθε στιγμή, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, γίνεται αυτή η προσπάθεια”.
Οσον αφορά τη συνεργασία με το δήμο, ο κ. Γιαννόπουλος παρατήρησε ότι “θα υλοποιήσουμε σύμφωνο συνεργασίας που αφορά την πρακτική αντιμετώπιση θεμάτων, όπως είναι οι εξαφανίσεις, η Δημοτική Αστυνομία, τα κοινωνικά θέματα, προετοιμαζόμενοι για το νέο κτήριο και τις νέες υπηρεσίες που θα γίνουν στην Καλαμάτα το επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και συνεργάζομαι, για να συμπληρώσουμε το δήμο, τους θεσμούς, που αυτός είναι ο σκοπός ενός εθελοντικού οργανισμού. Με τις υπηρεσίες μας θα αυξήσουμε τις υπηρεσίες του δήμου”.
Ο πρόεδρος επεσήμανε πως “το Συντονιστικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί είναι πολύ σημαντικό, ώστε να μπορεί να έχει ένας δήμος το νοικοκυριό της πόλης”.
Οσον αφορά το κτήριο, που έμεινε πίσω λόγω του κορονοϊού, είπε ότι “θα ζητήσω από τον δήμαρχο να κάνει πιο γρήγορα τις αδειοδοτήσεις. Είναι δεδομένη η δωρεά από την Ασημίνα και Ιωάννα Καρέλια. Το χτίσιμο θα γίνει γρήγορα, οι αγορές των οχημάτων, το προσωπικό. Θα φιλοξενούμε φοιτητές που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση”.
Ακόμα, ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι “μας δόθηκε ένας μπαξές στον Μπαριάμαγα, κοντά στον μπαξέ του παππού και της γιαγιάς μου και αυτό αντί να το πουλήσουμε, όπως μας ζητήθηκε από τη διαθήκη, θα το αξιοποιήσουμε ως ημερήσια φροντίδα παιδιών που η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση. Σημαίνει ότι θα μπορούν να έρχονται καθημερινά, να στηρίζουμε τους ενήλικες σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να αποκαθίστανται μετά. Αυτά τα παιδιά έχουν προχωρήσει, έχουν πάει πανεπιστήμιο. Θα γίνει σπίτι ημερήσιας φροντίδας
Κλείνοντας, ο δήμαρχος δήλωσε ότι “στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του προέδρου και του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και το επόμενο διάστημα, και όσον αφορά τα κτήρια και τη φιλοξενία και γενικότερα όποιες δράσεις αναλάβουν. Μιλήσαμε και για τη συνεργασία που πρέπει να αναπτύξουμε μέσα από το Συντονιστικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί. Μέσα απ’ αυτό θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε δράσεις που θα προς την προστασία θεμάτων οικογενειακής βίας και εξαφανισμένων παιδιών”.
Γ.Σ.