Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 09:59

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας

 

“Δώσε αίμα. Δώσε ζωή” και το μπορούμε προσφέροντας από το χρόνο μας την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 9 π.μ. με 1.30 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στον προλιμένα Καλαμάτας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και συνδιοργανωτές φορείς, συλλόγους και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ζητεί τη στήριξη όλων μας με σύνθημα “Δώσε αίμα. Δώσε ζωή”.

Είναι σημαντικό εξάλλου, όπως τόνισε χθες στη σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΕΕΣ Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη, παρουσία και του Τριφύλιου προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και πρώην μέλους του ΕΕΣ Παναγιώτη Κατσίβελα, να καταλάβουμε ότι ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού οι ανάγκες είναι αυξημένες και η βοήθεια των εθελοντών μεγάλη, ενώ η περιστασιακή προσφορά αίματος δεν λύνει το πρόβλημα. Εξάλλου, το αίμα δεν παράγεται και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει διαθέσιμο για τα χειρουργεία, τα θύματα τροχαίων και τις μεταγγίσεις είναι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν συστηματικά αίμα κι έτσι δημιουργείται διαρκώς παρακαταθήκη.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων, συλλόγων και σωματείων μίλησαν απευθύνοντας στα μέλη τους κάλεσμα συμμετοχής στην αιμοδοσία οι: Παύλος Γκρέκης από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Κατερίνα Μπάμπαλη από την Κοινότητα Καλαμάτας. Δημήτρης Κακαλίκας από τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας (ΝΟΚ). Σπύρος Αποστολόπουλος από την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Τάσος Μπουκουβάλας από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας. Λεωνίδας Γιαννακόπουλος από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Αρίων”. Θανάσης Νακόπουλος από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Νοτίου Ελλάδας (ΙΟΝΕ). Σοφία Δούση από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Παράδεισος” Καλαμάτας. Ο καταστηματάρχης Ανδρέας Ζαγάκος, ο οποίος οργάνωσε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στην Παραλία, ώστε να επιτύχει τη μαζική συμμετοχή τους στην αιμοδοσία, καθώς και η ιατρός Αγγελική Καπόγλη εκ μέρους της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να δίνει κανείς συστηματικά αίμα κι ειδικά τον Αύγουστο, γιατί αυξάνεται ο πληθυσμός στη Μεσσηνία και μαζί οι ανάγκες.

Χορηγοί στην προσπάθεια είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα καταστήματα Cosmos.

Ν.Κ.