Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 11:29

Αιμοδοσία αύριο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Δράση αιμοδοσίας οργανώνει αύριο Τετάρτη, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ).

Οι αιμοληψίες θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας (Πλάτωνος και Κανάρη).
Αυτή είναι η 4η εθελοντική αιμοδοσία (2η μέσα στο τρέχον έτος) και δωρεά μυελού των οστών που διοργανώνεται κι έχει ως σύνθημά της "Μη σταματάς ποτέ, μπορείς να γίνεις η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου". Τόσο οι αιμοληψίες, όσο και οι λήψεις δείγματος σάλιου για τη δωρεά μυελού των οστών, θα διενεργούνται από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ στις λήψεις δειγμάτων σάλιου επικουρικά θα συνδράμουν και υπάλληλοι των ΤΟΜΥ Καλαμάτας.
Οι αιμοδότες να γνωρίζουν πως θα ληφθούν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid-19, και συγκεκριμένα: α) Θα γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο στη Μονάδα και β) θα χορηγείται αντισηπτικό χεριών. γ) Μετά από κάθε αιμοληψία θα αποστειρώνεται η καρέκλα αιμοδοσίας και δ) θα υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των καρεκλών.
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται: Να είσαι από 18 έως 65 ετών. Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία. Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες. Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας. Αν έχεις κάνει τατουάζ μπορείς να δώσεις αίμα μετά από 4 μήνες.