Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 10:08

Δήμος Καλαμάτας: Πάνω από 420 οικογένειες βοηθά το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Πάνω από 420 οικογένειες στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να συνδράμει τον φετινό χρόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.
Στην εκτίμηση αυτή προβαίνουν οι εθελοντές που λειτουργούν τον εν λόγω θεσμό, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα -η οποία αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του δήμου.
Τον περυσινό χρόνο, το 2012 δηλαδή, το Παντοπωλείο συνέδραμε 370 οικογένειες και σε απόλυτους αριθμούς 1.450 άτομα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Στην ίδια επιστολή τους, οι πάνω από 30 εθελοντές που εξυπηρετούν τη λειτουργία του θεσμού, σημειώνουν ότι χάρις στις προσφορές και τις χορηγίες -επωνύμων, αλλά και καθημερινών ανθρώπων- έγινε δυνατόν να δαπανηθούν μόνο τα 20.573 ευρώ από τα 50.000 ευρώ που είχε διαθέσει ο δήμος για τις ανάγκες του Παντοπωλείου.
Τέλος, οι εθελοντές εκφράζουν ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέφεραν με κάθε τρόπο στον εν λόγω θεσμό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Μητρόπολη και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, καθώς και στην οικογένεια Καρέλια.