Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 07:57

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας θα βρίσκεται αυτό το Σάββατο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" για να διοργανώσει δράση στο πλαίσιο της 14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα.

Εκπρόσωποί του θα βρίσκονται πλησίον της εκκλησίας των Αγ. Αποστόλων, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, από τις 7.30 έως τις 11.30 μ.μ.

Πανελλαδικά δραστηριοποιούνται 34 πόλεις, με τη συνδιοργάνωση 6 Περιφερειών, ενώ συμμετέχουν 41 νυκτερινά σημεία διασκέδασης. Ο κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Στην Ελλάδα, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που το Ινστιτούτο "Πάνος Μυλωνάς" θέλει να στείλει όσο πιο μακριά γίνεται ώστε να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτή τη βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Η δράση για την Καλαμάτα υποστηρίζεται από την   Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας, ενώ συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την "Φάος" ΚοινΣΕπ και το ΙΙΕΚ  Ορίζων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.