Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 14:22

Κάλεσμα στην απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα σ’ όλο τον κόσμο της Μεσσηνίας να μετάσχει στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση (στις 10.30 το πρωί) μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, «γιατί δεν πάει άλλο», απηύθυναν οι επικεφαλής των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης παρατήρησε ότι 

το κυρίαρχο είναι η υπογραφή συλλογικών συβάσεων εργασίας. Και κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις να προσέλθουν σε ειλικρινή διάλογο για υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της. Ζήτησε να παταχθεί το τέρας της φοροδιαφυγής, αντέδρασε σε κάθε συρρίκνωση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προέτρεψε σε ενότητα όλων στην απεργία για να υπάρχει επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος μίλησε για διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Επέκρινε τους κυβερνώντες, λέγοντας ότι «στηρίχτηκαν στο ψέμα» κι επεσήμανε πως «δεν κυβερνούσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί παρενέβαιναν στη δημόσια διοίκηση και είχαν καταργήσει κάθε έννοια αξιοκρατίας». Εκτίμησε ότι στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, που θα οδηγήσει σε απολύσεις και πανάκριβα αγαθά για τους πολίτες. Τόνισε ότι «αν δεν αντιδράσουμε τώρα με τόσες απολύσεις, πότε θα αντιδράσουμε». 

Ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Στέφανος παρατήρησε ότι 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι και σημείωσε πως ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει για να καταστρέψει αυτές τις πολιτικές, που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Γ.Σ.