Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 22:47

Καλαμάτα: Οι “Μαθητές της Ρούλας Λιάνου” ενισχύουν την “Κιβωτό του κόσμου”

Την “Κιβωτό του κόσμου” και συγκεκριμένα το νέο της σπίτι στην Καλαμάτα αποφάσισαν να ενισχύσουν οι πάλαι ποτέ μαθητές και μαθήτριες της Καλαματιανής δασκάλας Ρούλας Λιάνου, που πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Οπως έγινε γνωστό μέσα από τη σελίδα στο Facebook “Μαθητές της Ρούλας Λιάνου”, οι μαθητές της θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό, η ψυχή της αγαπημένης τους δασκάλας θα λάβει χαρά και ανάπαυση, καθώς θα τιμηθεί τόσο η καταγωγή της, όσο και η απεριόριστη αγάπη της προς τα παιδιά.

Η μετέπειτα δασκάλα των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα Παλλήνης ήταν η μαθήτρια του Γυμνασίου Θηλέων Καλαμάτας την περίοδο 1965-71, Ρούλα Φραγκοδημήτρη. Εμενε με τους γονείς και τα αδέλφια της στην οδό Μακεδονίας. Η συμμαθήτριά της Αναστασία Τενέντε και η Μιμίκα Πολίτη θυμούνται έναν άνθρωπο καλόψυχο και καλοσυνάτο που ξεχώριζε από τότε για το χαρακτήρα της και την ευφυΐα της. Λένε πως είχε πολλά χαρίσματα.

Μαζί με την συμμαθήτριά της Μάρθα Χρυσομάλλη, με την οποία “έφυγαν” σχεδόν μαζί από την επίγεια ζωή, συμμετείχαν πάντα στις σχολικές γιορτές και τις αποκαλούσαν συν-τραγουδίστριες. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τριπόλεως. Το 2011 η Ρούλα Λιάνου βρέθηκε πάλι στην Καλαμάτα σε μια συνάντηση αποφοίτων. Τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή και στο διαδίκτυο αποκτώντας φίλους όλων των ηλικιών, λόγω του ότι μοιραζόταν αποφθέγματα, σκέψεις, κείμενα, συνταγές και πολλά στοιχεία για τη Μεσσηνία.