Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 08:39

Ασκήσεις ετοιμότητας σε Νέδοντα και σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Ασκήσεις εκκένωσης σχολείων σε περίπτωση σεισμού και διάσωσης και απεγκλωβισμού οδηγού στην κοίτη του ποταμού Νέδοντα θα γίνουν σήμερα στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας. 

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ενημερώσει τα σχολεία να προβούν σε άσκηση εκκένωσης των κτηρίων, η οποία θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συμμετάσχει σε άσκηση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Γυμνάσιο Πύλου, από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, η οποία θα περιλαμβάνει προσομοίωση διάσωσης εγκλωβισμένων μαθητών ύστερα από σεισμική δόνηση. Θα λάβουν μέρος οχήματα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και το ασθενοφόρο του δήμου.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, σε συνεργασία με το δήμο, εθελοντές και το ΕΚΑΒ θα γίνει στις 7 το απόγευμα η άσκηση στο Νέδοντα, στο ύψος της οδού Μακεδονίας. 

Οι εθελοντικές ομάδες που θα μετάσχουν είναι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Εθελοντικός Εξωραϊστικός Σύλλογος "Γαία", το Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Εκτακτης Ανάγκης Μεσσηνίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4x4 Μεσσηνίας.