Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 10:13

Διαμαρτυρία κατοίκων της πλατείας Ταξιαρχών: Καταγγέλλουν κλοπές, μαχαιρώματα και χρήσεις ουσιών

Να δείξει ενδιαφέρον για την περιοχή γύρω από την πλατεία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών καλούν τον Δήμο Καλαμάτας οι περίοικοι, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, η οποία αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του δήμου.

«Ανησυχούμε για μας και τα παιδιά μας» αναφέρουν οι περίοικοι στην εν λόγω επιστολή -που κοινοποιείται και προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας-, υποστηρίζοντας ότι η γειτονιά τους τείνει να περιθωριοποιηθεί:

«Το τελευταίο καιρό, στον χώρο της πλατείας και στην γύρω περιοχή, συμβαίνουν γεγονότα που μας κάνουν να ανησυχούμε ιδιαίτερα. Κλοπές, μαχαιρώματα, διαπληκτισμοί χρηστών διαφόρων ουσιών και αλκοόλ, μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων γύρω από την εκκλησία των Ταξιαρχών και το 21ο Δημοτικό Σχολείο σε δημόσιες τουαλέτες, είναι η ημερήσια διάταξη, χωρίς δυστυχώς να παίρνεται κάποιο μέτρο από αυτούς που έχουν την ευθύνη» σημειώνουν, μεταξύ άλλων οι περίοικοι.

Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο ότι «δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι» και κατηγορηματικά τονίζουν ότι «δεν σκεφτόμαστε να καταφύγουμε στην αυτοδικία ή να ζητήσουμε την παρέμβαση αναρμόδιων για να μας λύσουν το πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δηλώνουν ότι «χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα, όπως στέγασης, περίθαλψης και παροχής χώρων ατομικής υγιεινής στα άτομα που η κοινωνία μας έχει περιθωριοποιήσει και που -εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας-, θα γίνονται όλο και περισσότερα».

Παράλληλα, δηλώνουν ότι διεκδικούν τη «διακριτική παρουσία της αστυνομίας ή της δημοτικής αστυνομίας στο χώρο», εκτιμώντας ότι «θα απέτρεπε γεγονότα σαν αυτά που έχουν συμβεί και που φοβόμαστε ότι θα ενταθούν».

Καταλήγοντας στην επιστολή τους, οι περίοικοι ζητούν «την παρέμβαση κάθε αρμόδιου κρατικού ή δημοτικού φορέα ώστε με άμεσα μέτρα να μετατραπεί η πλατεία και η γύρω περιοχή σε χώρο αναψυχής και ασφάλειας για μας και -κυρίως- για τα παιδιά μας».