Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 16:25

Καλαμάτα: Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό στο ΝΟΚ

 

“Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας, για να σώσουμε ζωές!”: Με το σύνθημα αυτό το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προτρέπει για συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργανώνουν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Οι αιμοληψίες θα γίνονται από τις 9 π.μ. έως 1,30 μ.μ. Συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Παραλία. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης της Covid-19.

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Υπηρεσία Αιμοδοσίας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη η σταθερή αίθουσα αιμοληψιών (πεζόδρομος Πανταζοπούλου και Αναγνωσταρά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) δεν θα λειτουργεί. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να αιμοδοτήσει (είτε εθελοντικά, είτε για ασθενή) μπορεί να προσέρχεται στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου θα βρίσκεται προσωπικό της Υπηρεσίας για την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του ΕΕΣ.