Πέμπτη, 23 Μαϊος 2013 13:35

Τρίκυκλο 50 ετών με μεγάλη ιστορία

Παρότι είναι 50 ετών το τρίκυκλο του Δημήτρη Κουτρουμάνη κυκλοφορεί μια χαρά και τραβά τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών.

Καλοδιατηρημένο, φρεσκοβαμμένο, προκαλεί τους τουρίστες της Καλαμάτας να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα του. "Αμα έκοβα εισιτήρια σε όσους ήθελαν φωτογραφία θα είχα βγάλει πολλά λεφτά" λέει γελώντας ο κ. Κουτρουμάνης, ο οποίος με το μικρό του όχημα έβγαλε καλά λεφτά στο παρελθόν και μεγάλωσε τα παιδιά του. Εκτελούσε μεταφορές και όπως λέει μέχρι πριν 1 - 2 χρόνια είχε δουλειά. Τώρα τα έχει παρατήσει λόγω της οικονομικής κρίσης και ζευγαρώνει καναρίνια. Πάντως, φροντίζει να διατηρεί όσο καλύτερα μπορεί το τρίκυκλο που έχει από παιδί και το οποίο έχει στολίσει με το κομπολόι του αλόγου που είχε η οικογένειά του 5 - 6 δεκαετίες πριν. "Το πονάω, το προσέχω. Μ' αυτό ανάστησα τα παιδιά μου" λέει συγκινημένος και προσθέτει πως στεναχωριέται όταν βλέπει άλλα τρίκυκλα στην πόλη να κυκλοφορούν σε άθλια κατάσταση, παρατημένα. 

 

Μάλιστα, για τις ανάγκες της δουλειάς του τη χρονιά του σεισμού αγόρασε ακόμα ένα τρίκυκλο και όπως λέει, χρησιμοποιούσε το ένα το πρωί και το άλλο το απόγευμα για να... ξεκουράζονται από τις μεταφορές.