Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 10:40

Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη δράση "Ο ρόλος του φροντιστή στην ενεργό γήρανση"

 

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η τριήμερη επιμορφωτική δράση με θέμα “Ο ρόλος του φροντιστή στην ενεργό γήρανση, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του φροντιστή στο πλαίσιο της Ασημένιας Οικονομίας”.

Τη δράση οργανώνει η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Θάλπος Καλαμάτας”, υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Δάφνη Πάτρας.

Σαράντα επαγγελματίες φροντίδας και άτυποι φροντιστές, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών του Κ.Ε.Κ. Δάφνη Πάτρας έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της Ασημένιας Οικονομίας, να επαναπροσδιορίσουν την αντίληψη για τον ρόλο του φροντιστή και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και απόψεις.

Η δράση θα κλείσει με σχετική ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην οποία καλείται κάθε ενδιαφερόμενος επαγγελματίας ή άτυπος φροντιστής.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Certified Training for Silver Caregivers - CT4SILVERCAREGIVERS, εταίρος του οποίου είναι το Κ.Ε.Κ. Δάφνη Πάτρας. Το CT4SILVERCAREGIVERS στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος σπουδών για την ενεργό γήρανση και υγεία, όπως και την κατάρτιση επαγγελματιών στον τομέα της κοινωνικής υγειονομικής περίθαλψης που προωθούν την απασχολησιμότητα της Ασημένιας Οικονομίας.