Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 22:24

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία “Η Υπομονή”: Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εκμάθησης τυποποίησης τροφίμων   

Το πρόγραμμα εκμάθησης κονσερβοποίησης, αποξήρανσης και συσκευασίας τροφίμων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία “Η Υπομονή” ολοκλήρωσε τις προηγούμενες μέρες τον κύκλο του.

Οι 15 ωφελούμενοι του προγράμματος συγκρότησαν 3 διαφορετικές ομάδες και από πέρυσι το Νοέμβριο, οπότε και ξεκίνησε, μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο εκπαιδεύτηκαν στη συντήρηση τροφίμων. Η πρόεδρος του συλλόγου “Η Υπομονή” Καίτη Κεράνη κατά την παρουσίαση του προγράμματος είχε τονίσει πως σκοπεύει να αποτελέσει μια προεπαγγελματική πρόκληση για τα άτομα με αναπηρία. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα εστιάζει στη συντήρηση τροφίμων με απώτερο σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ.

Μέσα από την εκπαίδευσή τους, οι ωφελούμενοι αποκτούν δεξιότητες επαγγελματικής κατάρτισης, με σκοπό να αποτελέσουν εφόδια για τη μετέπειτα κοινωνική τους ένταξη.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ, στην αίθουσα Μαγειρικής που παραχώρησε το Κέντρο για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στη συντήρηση των τροφίμων. Τα χρήματα έλαβε ο σύλλογος “Η Υπομονή” από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία στήριξης-Points of Support”    -το οποίο στηρίζουν 8 κοινωφελή ιδρύματα.

Ν.Κ.