Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 20:25

Συγκέντρωση βοήθειας στην Πύλο για τους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία - Συρία

 

Αρωγός στην αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας γίνεται ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, συμμετέχοντας ενεργά στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την Παρασκευή, στο διάστημα 9 π.μ. έως 3 μ.μ.,, όπως σημειώνει, “ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για ακόμα μία φορά για καλό σκοπό, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται”. Στο Δημαρχείο της Πύλου και στα δημοτικά καταστήματα των εδρών των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου (Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Βλαχόπουλου και Χανδρινού) συγκεντρώνονται βασικά είδη πρώτης ανάγκης: τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα Νο1 και Νο2 (σκόνη), ρυζάλευρο, έτοιμες βρεφικές τροφές, παιδικές τροφές, ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια και μπάρες δημητριακών.

Απαραίτητα είδη είναι ακόμη: κουβέρτες, υπνόσακοι, θερμός, μάρσιποι, ατομικά νερά, πάνες (για νεογνά, βρέφη και ενήλικες), μωρομάντηλα, υγρά μαντηλάκια ενηλίκων και χαρτί υγείας, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, κρέμες συγκάματος, αντισταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, κολλύρια, γάζες, ιατρικές μάσκες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες όλων των μεγεθών με βελόνες, φλεβοκαθετήρες, φυσιολογικοί οροί 0,9%, οροί γλυκόζης 5%, γάζες αποστειρωμένες και μη αποστειρωμένες, σπρέι για εγκαύματα σε μορφή gel, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, κολλύρια, αποσυμφορητικά μύτης (σταγόνες), εισπνεόμενα για βρογχόσπασμο, αντισηπτικό δέρματος και βλεννογόνων, οινόπνευμα και θερμόμετρα.

“Με την συλλογική αυτή προσπάθεια συμβάλλουμε όλοι, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας”, επισημαίνει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας σημειώνει ότι “είμαστε στο πλευρό του σεισμόπληκτου λαού της Τουρκίας και της Συρίας που βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση. Για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες μας ενεργοποιούνται, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται την στήριξη και την βοήθειά μας”.

* Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνονται στο προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας. Η συγκέντρωση γίνεται κάθε απόγευμα και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 6974-560170.

Να υπενθυμίσουμε ότι παράκληση σε όλο τον κόσμο του νομού, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ο καθένας, να βοηθήσει στη συγκέντρωση βοήθειας για τους σκληρά δοκιμαζόμενους σεισμοπαθείς κατοίκους της Τουρκίας και της Συρίας, έχει απευθύνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.