Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 09:21

Μεσσηνία: Μεγάλη προσφορά ειδών για σεισμόπληκτους

Συνεχίζεται μέχρι και αύριο Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης προσφοράς από συμπολίτες μας, η παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους κατοίκους περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας.

Οπως ανακοινώνει ο δήμος, τα συγκεντρωμένα είδη θα μεταφερθούν κεντρικά στην Αθήνα, προκειμένου αρμοδίως να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη: Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.). Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια. Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας. Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.). Είδη ατομικής υγιεινής.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι λόγω της μεγάλης προσφοράς σε ρούχα, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να επιλέγουν άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά αναφέρονται στην παραπάνω λίστα.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

 

Τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία ξεκινούν από αύριο ο Δήμος Μεσσήνης και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, τα είδη θα συγκεντρώνονται από αύριο 15 έως την Τετάρτη 22 του μήνα, καθημερινά από τις 8 πμ. έως τις 14 μ.μ., στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, μπορούν προσφέροντας:

- Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και χυμοί).

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)

- Βρεφικές πάνες.

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα.

- Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες.

- Είδη ατομικής υγιεινής.

- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια.

- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας.

- Φανάρια χειρός.

Τα είδη ένδυσης και υπόδησης θα πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27223 60150 (Δημαρχείο Μεσσήνης, Αστρινιά Αδαμοπούλου) και 27223 60128 (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα).

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τα μέλη του να συνδράμουν στη    πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας και η Μητρόπολη Μεσσηνίας, για την άμεση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια.

- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες.

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα.

- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας.

- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.).

- Είδη ατομικής υγιεινής.

Τα είδη συγκεντρώνονται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο Άσυλο Ανιάτων (οδός Λακωνικής 333 - ώρες: 8 π.μ.-2 μ.μ.).

“Αυτή την γέφυρα ανθρωπιάς πρέπει να την ενισχύσουμε όλες και όλοι με κάθε δυνατό τρόπο. Χιλιάδες άνθρωποι την χρειάζονται επειγόντως και η αλληλεγγύη μας είναι αυτή που καθιστά μια κοινωνία πραγματικά ανθρώπινη”, προτρέπει καταλήγοντας η ανακοίνωση προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

ΤΟ ΠΑΜΕ

Συγκινητική, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η απήχηση στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες τα εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία, για τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

“Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Μεσσηνίας που έσπασε στην πράξη τον ρατσισμό και πρόσφερε από το υστέρημα του σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας”, επισημαίνουν τα σωματεία και προσθέτουν: “Χαιρετίζουμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές και τους καθηγητές τους που με την ανταπόκριση τους αυτές τις μέρες κάνουν πραγματικά πράξη την αλληλεγγύη. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς άλλωστε, ο λαός της Καλαμάτας και όλης της Ελλάδας έχει ζήσει μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές και πάντα το αποκούμπι του, η ασπίδα προστασίας ήταν η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση, μέσα από τους μαζικούς φορείς. Κάθε φορά αποδεικνυόταν πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”.

Τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιούν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού και τα Σωματεία Φαρμακοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Μεσσηνίας , καλεί όλα τα μέλη του να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους, στην δράση του για την «Ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας». Σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.), καθώς και  υπνόσακους, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) και είδη ατομικής υγιεινής για να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη να παραδίδονται συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση  είναι :

Για την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ο πρόεδρος του συλλόγου  Δημήτριος Φαββατάς  (τηλ 2721366720) και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος  Σαμπαζιώτης (τηλ 2721366714).

Για την ΔΑΟΚ Καλαμάτας και Τριφυλίας ο ταμίας του συλλόγου Αθανάσιος  Αθανασόπουλος (τηλ 2721366518) και η γραμματέας Δήμητρα  Δημητρούλια (τηλ 2721366522).

Για το κτίριο Παπαφλέσσα τα μέλη του συλλόγου Ελένη  Δεπούντη (τηλ 2721361531), Γιάννης  Θεοδωρικάκος (τηλ. 2721361438) και Αθηνά  Μαγκουρίλου. (τηλ 2721361369).

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

H Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας αγόρασε φάρμακα αξίας 200 ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Συγκεκριμένα μετά από ενημέρωση για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων  αγοράστηκαν 4 octenisept μεγάλα, 4 betadine 30gr, 1 betadine scrub, 10 depon odds, 6 panadol extra tabl, 12 depon tabl,

2 betadine cr, 8 depon max, 8 depon ef 500 2 betadine cr

Σε ανακοίνωση της η Πειραματική Σκηνή αναφέρει: «Επειδή οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, όταν υπάρχει συμφορά, πόνος, καταστροφή όπως έγινε τώρα στην Τουρκία και στη Συρία με τον καταστροφικό σεισμό, οφείλουμε να συμπαραστεκόμαστε ολοκληρωτικά και ιδίως έμπρακτα στους πληγέντες που αντιμετωπίζουν  αυτές τις πάνδημες συνθήκες. Ιδιαίτερα εμείς οι Καλαματιανοί γνωρίζουμε σε βάθος αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι παραπάνω λαοί.»