Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 11:08

Καλαμάτα: Βράβευσαν πυροσβέστες και νοσηλεύτρια για τη διάσωση του βρέφους (βίντεο)

Τους πυροσβέστες Πέτρο Κουμούνδρο και Έφη Χριστοπούλου και τη νοσηλεύτρια Γιώτα Χριστοπούλου, που τις προηγούμενες ημέρες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του, βράβευσε την Παρασκευή, ο Δήμος Καλαμάτας.

Απονέμοντας τις πλακέτες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι πρώτες βοήθειες, όπως επιβεβαιώθηκε στην πράξη “όταν πριν λίγες ημέρες μητέρα κόντεψε να χάσει το παιδί της στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Είμαστε τυχεροί που στο σημείο βρίσκονταν τυχαία οι τρεις συμπολίτες μας, οι οποίοι βοήθησαν και το παιδί επανήλθε. Γι’ αυτό και τους βραβεύουμε σήμερα. Σας ευχαριστούμε”.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέσπιση του βραβείου κοινωνικής προσφοράς για συμπολίτες μας ή ομάδες συμπολιτών που προσφέρουν στην κοινωνία.

Μετά τις βραβεύσεις στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην “Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή”. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και το ΕΚΑΒ Καλαμάτας. Αφορούσε τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ανέφερε ότι “για το Δήμο Καλαμάτας τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την πρόληψη αποτελούν προτεραιότητα. Ως δήμος είχαμε προγραμματίσει το σημερινό σεμινάριο για τους υπαλλήλους, έχουμε ήδη 17 απινιδωτές και πρόσφατα προμηθευτήκαμε ακόμα 10, τους οποίους διαθέτουμε σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Έχουμε προγραμματίσει σειρά σεμιναρίων για τους συμπολίτες μας”.