Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 08:32

Καλαμάτα: Συγκινητικές στιγμές για τα 20 χρονια του ΚΕΦΙΑΠ (φωτογραφίες)

 

Συγκινητικές στιγμές εξωστρέφειας, κοινωνικής ώσμωσης και ανθρώπινης ευαισθησίας χάρισε η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας, ενώ το θαυμασμό όλων συγκέντρωσαν οι ωφελούμενοι του Κέντρου που με το ταλέντο τους, στο τραγούδι, το χορό και την υποκριτική, κέρδισαν το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νοσοκομείο Καλαμάτας χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με τιμώμενους τους εργαζόμενους στο Κέντρο, απ’ όταν ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 20 χρόνια ως Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης ΑμεΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) έως σήμερα, τους ωφελούμενους, τους περισσότερους από 500 εθελοντές και όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, όπως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας “Η Υπομονή” και ο Σύλλογος Φίλων ΑμεΑ (ΣΥΦΑΜΕΑ).

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 

Οι βραβεύσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης αφορούσαν πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που συνέβαλαν μέσω της προσφοράς τους στο ξεκίνημα του Κέντρου ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και την μετέπειτα πορεία και μετεξέλιξή του σε ΚΕΦΙΑΠ: Τη Δήμητρα Ψαρούλη, πρώτη πρόεδρο στο Δ.Σ. του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, τον διάδοχό της Γιάννη Παπουτσή, την πρώτη διοικητικά υπεύθυνη στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φεβρωνία Εξακουστίδου, την κοινωνική λειτουργό Αγγελική Μαλαπέτσα, την πρόεδρο του Συλλόγου “Η Υπομονή” Καίτη Κεράνη, την επί χρόνια πρόεδρο του ΣΥΦΑΜΕΑ Μαίρη Θεοδωρακοπούλου και το νυν πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Καραγιαννίδη.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναδείχθηκαν συνέργειες μέσω των τεχνών. Τα μέλη του Κέντρου μαζί με μαθητές του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, ερασιτέχνες ηθοποιούς και μεγάλη καλλιτεχνική ομάδα εθελοντών, αναβίωσαν στιγμές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Το κοινό, που γέμισε το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, καλωσόρισε με σύντομο χαιρετισμό της, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης είχε η διοικητικά υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ Ιωάννα Καραμήτρη.      

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Την επιμέλεια της μουσικής μπάντας που συμμετείχε στην εκδήλωση είχε η Άννα - Μαρία Μουτεβελή, ενώ τη χορογραφία του “Fame Dance” έκανε η Σταυρούλα Γκόνου. Υπεύθυνη για την υποκριτική επιμέλεια του “Cinema Project” ήταν η Έλενα Παναγοπούλου, για τις χορογραφίες η Σοφία Δρούμπαλη, για τη σκηνοθεσία η Αντωνία Πτερνέα, για το μοντάζ ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, για το animation η Μαρίζα Νταϊφά, ο Σωτήρης Νιφόρας και η Μαρία Κάρτσωνα, η οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε την όλη παραγωγή. 

Ν.Κ.